Pădure suedeză

Timp de două săptămâni şapte elevi ai Grupului Şcolar Silvic din Năsăud se deplasează la Kvinnerstaskolan-Orebro, Suedia, într-un proiect european susţinut financiar de Comisia Europeană – departamentul „Educaţie şi cultură”, prin programul sectorial Leonardo da Vinci.

Stagiul de formare profesională se desfăşoară în perioada 20.03.2011-02.04.2011. Participanţii au asigurate din bugetul programului „Leonardo da Vinci” fondurile financiare pentru transport internaţional (dus-întors), sejurul extern şi activităţile culturale adiacente.

Stagiul de formare profesională face parte integrantă din curriculumul pentru clasa a XI-a, domeniul silvicultură, calificarea tehnician în silvicultură şi exploatări forestiere, participanţii fiind selecţionaţi dintr-un număr de 29 de elevi înscrişi, pe baza competenţelor profesionale şi ţinând cont de incluziunea socială a celor cu şituaţii speciale. Beneficiarii proiectului vor participa la activităţi practice specifice nivelului lor de pregătire, având în vedere că instituţia de primire deţine tehnologie de vârf în domeniul forestier la nivelul activităţilor practice, iar la finalul stagiului profesional elevii români vor primi un certificat Europass care le va permite, sperăm, o integrare ceva mai facilă pe piaţa muncii şi o flexibilitate sporită în calificarea lor.

Grupul de şapte elevi şi doamna profesoară Gioconda Neamţ vor pleca mâine către Stockholm, unde, înainte de a ajunge la destinaţie, vor vizita Gamla Stan, Vassa Museum şi Palatul Regal.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]