Pădure suedeză si elevii năsăudeni

Anul şcolar debutează pentru liceenii năsăudeni de la Grupul Şcolar Silvic cu un nou stagiu de formare profesională la Kvinnersta Nature Resource College din Örebro, Suedia.

Pe baza acordului de formare dintre instituţia de trimitere şi instituţia de primire, participanţii vor lua parte la activităţi practice timp de două săptămâni iar abilităţile ce urmează a fi dobândite sunt cele legate de: lucrări de întreţinere a arborilor din arborete, doborârea arborilor cu fierăstraie mecanice sau combine forestiere, debitarea masei lemnoase, stivuire şi uscare a cherestelei.

Competenţele ce urmează a fi dobândite sunt cele legate de: degajarea si descopleşirea puieţilor, metodele de plantare, elagajul arborilor şi sortarea masei lemnoase.

Cei şapte beneficiari au fost selectaţi dintr-un număr de 32 de elevi înscrişi pe baza punctajului obţinut la pregătirea profesională, pregătirea lingvistică, a comportamentului şi aspectelor sociale.

Monitorizarea se va face de către: profesorul însoţitor Gioconda Neamt care va fi responsabilul din partea Grupului Şcolar Silvic Năsăud iar din partea organizaţiei de primire va fi desemnat un tutore se stagiu.

Validarea stagiului se va realiza prin emitere certificatelor Europass Mobility recunoscute în tările Uniunii Europene şi a certificatelor de competenţe lingvistice.

În acelaşi timp şcoala silvică au demarat etapele pentru încheierea unui nou contract Leonardo da Vinci cu o valoare de 28000 euro, proiect declarat eligibil la runda de candidaturi 2010 ne-a spus doamna profesoară Gioconda Neamţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5