Cooperare internaţională la Grupul Şcolar Silvic Năsăud

Pentru silvicultorii năsăudeni anul şcolar 2008-2009 debutează cu un nou stagiu de formare profesionala din cadrul generaţiei de programe Lifelong Learning, susţinut de Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură. Începând de mâine 7 elevi şi profesorul însoţitor Gioconda Neamţ vor participa timp de două săptămâni la un stagiu de formare profesională iniţială în domeniul silviculturii şi gospodăririi mediului la Kvinnerstaskolan din Őrebro, Suedia. Elevii vor lua parte, în zilele lucrătoare, la activităţi practice stabilite încă înaintea plecării în stagiu pentru a se realiza obiectivele proiectului declarat eligibil pentru runda de candidaturi depuse în februarie 2007.

În week-end elevii vor asista la activităţi culturale şi vor vizita Palatul Regal din Stockholm şi a Muzeul Naţional. Fiecare participant va primi la final un certificat Europass, o certificare lingvistică şi de competenţe dobândite în urma stagiului. Acest program sectorial Leonardo da Vinci vine în întâmpinarea tinerilor pentru a acumula competenţe profesionale de bază cât şi o mai bună integrare pe piaţa muncii din ţara noastră sau Europa.

În legătură cu viitoarele cooperări internaţionale, doamna profesoară Gioconda Neamţ ne-a declarat că în octombrie şcoala răspunde unei alte provocări prin noul tip de proiecte Youth in action.

Prin această ofertă 10 elevi vor participa la Nysa – Polonia în ateliere de lucru împreună cu alţi 60 de elevi din Europa pentru a discuta despre cetăţenie europeană, identitate naţională şi dezvoltare durabila. Pentru a stimula comunicarea între tinerii europeni prezenţi la eveniment, participanţii vor prezenta pe scurt zona de unde provin, vor analiza şi compara parametrii apei din probele aduse de diverşii reprezentanţi europeni, vor învăţa pe ceilalţi participanţi un cântec şi un dans tradiţional.

La sfârşitul anului şcolar se prefigurează şi un parteneriat bilateral pe bază de reciprocitate cu Şcoala de silvicultură din Javols - Franţa şi o vizită a unui grup de forestieri finlandezi la Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5