Până la finele anului, un strat de asfalt spre Miţa şi pe Valea Ilvelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat că, până la finele anului, pe cele două sectoare aflate încă în lucru de pe DJ 172 D, Drumul Poarta Transilvaniei, respectiv Colibiţa-Miţa şi Ilva Mică-Măgura Ilvei ar urma să fie turnat un strat de asflat.

          „La Colibiţa e cea mai complexă lucrare care se face în Bistriţa-Năsăud în momentul de faţă. Din discuţiile cu constructorul, dacă lucrurile vor funcţiona normal, la finalul anului vom avea cel puţin un strat de asfalt pe tot tronsonul de 6,5 km, de la intersecţia cu Drumul Blajului până la Miţa. Au fost multe probleme de ordin tehnic la care colegii de la Serviciul de drumuri şi proiectanţii, cei de la ADR Nord-Vest au găsit soluţii, pentru că e vorba de o garanţie de 10 ani. E o zonă de teren extrem de instabilă care alunecă. Sunt trei zone cu viaducte, au fost scoase la licitaţie.

          Sper ca până la finalul anului să avem un strat de asfalt şi pe tronsonul 2 din Lotul 1 şi un strat de asfalt şi pe Lotul 4, la care deja se lucrează, pe prima bucată din DN 17D, cadastralul comunei Ilva Mică. I-am rugat să separe proiectul, s-a eliberat autorizaţia. În momentul de faţă s-a depus documentaţia integrală pentru Lotul 4 şi să fie dată autorizaţia de construcţie şi să înceapă lucrul şi pe ceilalţi kilometri din Lotul 4, din DJ 172D.”, a punctat preşedintele CJ BN, Radu Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5