Paşapoartele, AJPIS şi Arhivele Naţionale, instituţii apreciate de bistriţeni! Vezi instituţiile cu probleme!

                    Proiectul prefectului Stelian Dolha, de a avea instituţii mai prietenoase cu cetăţenii, a ajuns la final.  Încă de la începutul mandatului său de prefect, Stelian Dolha a anunţat că îşi propune să reformeze instituţiile, în sensul de a le face mai prietenoase cu beneficiarii.

          „Vă aduceţi aminte de primul proiect, acela de a încerca să avem o altă colaborare între instituţiile statului şi cetăţean. Am avut acel chestionar la toate instituţiile şi pe urmă am spus că mergem mai departe cu feţe zâmbitoare. Nu puteam să plec din funcţia de prefect fără să finalizez acest proiect. În momentul în care am început să ridic chestionarele, au fost instituţii care nu le mai aveau la locul unde le-am lăsat, la vedere, au fost schimbaţi între timp şefii şi probabil le-au ascuns în altă parte. Nu am mai găsit chestionarele nici la ITM – poate şi din cauza pandemiei, că au avut multe cazuri pozitive – nici la Casa de Asigurări de Sănătate, nici la Inspectoratul Şcolar.

          Sunt instituţii pozitive. O să încep cu Instituţia Prefectului şi avem Serviciul de Paşapoarte. Pe mine m-a încântat să văd în chestionare „personal de excepţie” sau „personal la mare înălţime”. AJPIS este o instituţie „care nu m-a purtat pe drumuri şi mi-a eliberat adeverinţa pe loc”. O altă instituţie sunt Arhivele Naţionale caracterizate drept „instituţie profesionistă””, a declarat Dolha.

          De partea cealaltă, Stelian Dolha a remarcat problemele de imagine pe care le au unele instituţii, inclusiv din subordinea Instituţiei Prefectului. Cetăţenii judeţului au făcut şi o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii care vizează digitalizarea instituţiilor, extinderea serviciilor online şi unificarea bazelor de date.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5