Stelian Dolha, candidatul PNL – USR-PLUS pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a renunţat la funcţia de prefect

            Stelian Dolha a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a solicitat primului-ministru eliberarea din funcţia de prefect, de înalt funcţionar public, fiind desemnat candidatul Alianţei PNL – USR-PLUS pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Foarte probabil, hotărârea de Guvern va fi adoptată în şedinţa de vineri, când pe postul vacantat va fi numit Eugen Curteanu, actualul subprefect.

          „Este ultima conferinţă în calitate de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud,. Biroul Politic Naţional al PNL m-a desemnat ca propunere de candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Putem să mai întind perioada până în data de 18 august, aşa cum foarte mulţi m-au sfătuit. Alegerile locale din 27 septembrie nu le voi organiza eu, voi fi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Lucrurile trebuie separate de la bun început, aşa este corect”, a precizat prefectul Dolha.

          Stelian Dolha a menţionat că pleacă împăcat din această funcţie, deoarece instituţia „este aşezată pe un făgaş normal”, „oamenii ştiu foarte bine ce au de făcut”. „Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu mai este în situaţiile pe care le-a avut la începutul pandemiei, când lucrurile se schimbau de la o oră la alta. Era atâta nesiguranţă pentru că era o situaţie nouă cu care ne confruntam la nivel judeţean, naţional şi mondial. Eugen Curteanu, cel care va prelua frâiele acestei instituţii, e decizia premierului de mâine, are experienţă, atât ca subprefect, a prins practic toată pandemia, şi ca ministru secretar de stat la Ministerul Dezvoltării”, a menţionat prefectul Stelian Dolha.

          Dolha a punctat câteva din acţiunile derulate pe parcursul celor opt luni, cele mai multe probleme fiind la începutul pandemiei, când lumea era panicată. Punerea în funcţiune a aparatului RT – PCR, coordonarea instituţii pentru gestionarea pandemiei Covid pe pşlan judeţean, asigurarea stocurilor pentru deszăpezirea drumurilor naţionale, gestionarea situaţiei de la Sângeorz Băi, când 300 de familii au rămas fără apă de sărbătorile de iarnă, inundaţiile, problema disponibilizărilor de la RAAL sunt doar câteva dintre temele mari de pe agenda prefectului.   Acesta a menţionnat că se impune o reformă administrativă profundă, pentru că multe dintre instituţii nu funcţionează, iar funcţionarii preferă să zică de 10 ori mai repede "Nu" decât să spună "Da". 

„Sunt mulţumit de activitatea avută. Poate nu o să fiu suficient de modest, dar mi-au spus prieteni, cunoscuţi că în sfârşit au aflat cu ce se ocupă Instituţia Prefectului. A fost şi o perioadă foarte grea în care, ca prefect, ori te mişcai, ori plecai. Nu puteai să fii cu o jumătate de măsură, să te duci la 3.30-4 acasă, să vii pe la 8.30- 9, instituţia arată bine, priveliştea e frumoasă. M-am implicat pentru că acesta e felul meu de a fi, nu pot să concep viaţa decât aşa: acolo unde sunt să mă dăruiesc în totalitate. Dacă nu, mă duc în mediul privat şi-mi văd de ale mele. În momentul în care am acceptat provocarea asta, am dus-o până la capăt”, a concluzionat Stelian Dolha.

 

             

Comentarii

06/08/20 13:04
Remus

Județului Bistrița-Năsăud are nevoie de o schimbare după ce două mandate a fost condus de chelnerul Radu Moldovan, căruia asemenea oamenilor fără multă scoală i s-a urcat democratia la cap si a devenit baron local, considerând acum că judetul este propria lui mosie. Desi nu-l duce capul, chelnerul Răducu ia decizii după bunul său plac. El nu-i in stare să administreze si să solutioneze unitar problemele cu care se confruntă localitătile de pe intregul teritoriu administrativ. El s-a concentrat numai pe asfaltarea drumurilor neglijând complet celelalte probleme cu care se confruntă judetul. Spre exemplu, locuitorii satelor de pe câmpie precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas sunt rezolvati că nu au apă curentă si au amenintat cu trecerea la judetul MURES. Un alt exemplu de incompetență sau chiar prostie este decizia lui Răducu de a construi încă o sală de sport la Unirea în conditiile in care orasul Bistrita nu are o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Din moment ce ai o sală polivalentă de ce să mai faci una când cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. Si exemplele ar putea continua. Recent, Consiliul Judetean a alocat in mod discretionar suma de 900.000 de lei clubului privat de fotbal Gloria Bistrița. In schimb nu a făcut nimic pentru crearea infrastructurii învătământului superior prin construirea unui Campus Universitar modern la Bistrita. Asta înseamnă să ai la conducerea judetului indivizi lipsiti de educatie.
Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk

06/08/20 16:18
Votant

Uau ! Dolha nu este ăla ce a pierdut alegerile pentru primăria Bistrița acum 4 ani ?!

06/08/20 16:42
Victor

Bine că am scăpat de el ca prefect că numai bocăne a făcut, oricum de ales nu îl alege nimeni.

06/08/20 20:14
DEMISIA

Ura bine că a demisionat am scăpat de o panaramă !!!!!
I am happy again !!!!!
Este mă !!!!!!!
A văzut că nu poate și sa cerut singur afară!

07/08/20 00:44
Bistrițean

Am o părere foarte bună bine că a Demisionat că nu este bun de nimic numai dă din gură ca o țață degeaba că minte ioc.

07/08/20 08:27
anonim

Ceva vor Bistrițenii și total altceva născocesc politicenii :

https://www.facebook.com/unirea.bistrita/videos/2977543482472596/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5