Păsările migratoare şi ariile protejate din judeţ, teme de dezbatere în şcolile bistriţene

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud va derula o serie de acţiuni educative, săptămâna viitoare, în şcolile din mediul raraul, în cadrul proiectului naţional „Să ştii mai multe! Să fii mai bun!”. Participarea specialiştilor de la APM BN vine în urma parteneriatului parafat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, explică purtătorul de cuvânt Oana Şteţco.

Temele alese pentru a fi prezentate elevilor bistriţeni fac referire la păsările migratoare, asta pentru că în 1 aprilie este Ziua mondială a păsărilor, dar şi la ariile protejate din Bistriţa-Năsăud. „Bistriţa-Năsăud are arii protejate de o importanţă majoră. Elevii trebuie să cunoască aceste zone ale judeţului”, a explicat Oana Şteţco. Parcul Naţional Muncţii Rodnei, Parcul Naţional Călimani, Masivul de sare de la Sărăţel, Râpa cu păpuşi de la Domneşti, Pădurea din Şes, vulcanii noroioşi de la Monor, La Sărătură etc., sunt doar câteva astfel de arii protejate.

„Caravana” APM BN va ajunge la unităţile de învăţământ din Ciceu Giurgeşti, Negrileşti, Vermeş şi Sângeorzu Nou (din comuna Lechinţa), Budacu de Jos şi Budacu de Sus (comuna Dumitriţa).

De asemenea, clasele cu profil „protecţia mediului” din liceele municipiului Bistriţa vor ajunge la sediul instituţiei, unde vor fi prezentate principalele atribuţii ale APM BN, dar va fi vizitat şi laboratorul de specialitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5