Patru peisaje spectaculoase pentru turistii care viseaza la un sejur in Turcia

Paradisul turcesc este unul dificil de parcurs la o singura vizita, insa ce poate fi mai frumos decat sa iti organizezi vacanta intr-o destinatie luxurianta care iti ofera multiple monumente istorice si peisaje geografice mirifice, gata sa iti incarce programul si asa limitat? Incepand cu inaltele cupole si minarete care potenteaza cerul insorit al orasului Istanbul, pana la renumitele zone multiculturale in care se impletesc traditiile si obiceiurile orientale cu modernismul accentelor occidentale, Turcia intruchipeaza o zona bogata, mutifatetata, demna sa isi asume statutul de destinatie de top pentru turistii internationali. Asadar, vom trece in revista cateva locatii interesante pe care le puteti include in programul de vacanta daca va decideti sa va organizati un sejur in peisajul turcesc.

Ofera un moment de atentie teatrului "Aspendos"

Un monument impozant de cultura care inspira prin toti porii valentele ancestrale ale antichitatii - teatrul Aspendos este o capodopera arhitecturala maiastra, ce ofera o alura usor istorica statiunii de vacanta Antalya. Cunoscuta pentru vibratia sociala si posibilitatile ample de divertisment pe care le ofera turistilor in cadrul sezonului estival, Antalya se bucura din plin de existenta acestui monument istoric, care a detinut si statutul de han in timpul dinastiei Seljuk.

O oprire scurta la Pamukkale

In momentul in care selectionati acele oferte Turcia complete aveti in vedere si propunerea unei excursii la Pamukkale, o regiune ce poate fi asociata cu un cadru paradisiac diafan, in care albul desavarsit al teraselor din travertin te face sa crezi ca ai pasit pe un taram magic. Aici se gasesc renumitele izvoare termale tamaduitoare care au constituit de-a lungul timpului un important punct de atractie pentru turistii interesati de proprietatile vindecatoare ale acestor ape. Aceste izvoare au fost la origine punctul de plecare pentru arhitectura spectaculoasa a orasului elen antic, cunoscut sub denumirea de Hierapolis.

Paseste incet pe meleagurile antice ale Bodrumului

Daca nisipul auriu nu este un argument suficient de convingator pentru a trece orasul Bodrum pe lista obiectivelor turistice menite sa fie vazute cel putin o data in viata atunci trebuie sa aducem in discutie un aspect mai putin cunoscut de turistii care cauta doar o destinatie estivala exuberanta. Ei bine, orasul Bodrum a gazduit, in urma cu mii de ani, una dintre cele sapte bogatii sublime ale peisajului antic, cunoscuta sub denumirea de Mausoleul lui Mausolus. Chiar daca trecerea timpului si fenomenele naturale si-au pus amprenta puternic asupra orasului Bodrum, inca exista multe capodopere istorice si peisaje exceptionale pe care le puteti vizita, dintre care amintim popularul castel Bodrum si portul emblematic al acestui oras.

Nu rata apusul pe creasta muntelui Nemrut

Desi zona sud estica a Turciei nu poate fi considerata un adevarat punct de atractie pentru turistii internationali, aceia dintre dumneavoastra care viseaza la o destinatie atipica in peisajul turcesc isi pot organiza sejurul in orasul Adiyaman. In urma cu multe veacuri, regele Antioh I Theos a adus la viata o sumedenie de statui impozante, organizate intr-un intreg ce ilustra deopotriva figura sa, animale puternice, dar si zeitati ale perioadei respective. Odata cu trecerea timpului, bucati din acestea s-au pravalit in imprejurimile versantului Nemrut, distributia lor la baza acestuia fiind un real deliciu pentru turistii avizi de artificii istorice autentice.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5