Paul Andreica, poliţistul anului 2017 în investigaţii criminale, adjunct al şefului IPJ BN

Comisarul şef de poliţie Paul Leon Andreica a fost împuternicit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, anunţul fiind făcut de prefectul Ovidiu Frenţ în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. De altfel, acesta a vorbit despre campania de prevenire, realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, intitulată ”Fii PietOM”, deoarece al doilea factor al accidentelor rutiere este viteza și o altă campanie care este în derulare, realizată împreună cu ATOP, intitulată ”Reducerea accidentelor rutiere care au drept cauză viteza”.

În 2017, conducerea Inspectoratului General al Poliției Române i-a acordat titlul de polițistul anului pe linie de investigații criminale. 

De loc din Prundu-Bârgăului, Paul Andreica a urmat o carieră în domeniul poliţiei parcurgând mai multe etape. Astfel, a absolvit, în 2014, Cursul de specializare ”Management” organizat de G.S.Consulting Serv SRL-certificat de absolvire; 2007-2009: Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca-modul pedagogic postuniversitar; 2002-2004: cursurile postuniversitare de perfecționare din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, în specializarea Psihologie Judiciară-master; 1997-2002: Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, în cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan-Cuza” București, fiind licențiat în Științe Juridice. 1995-1996: Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, profilul Criminalistic, obținând diplomă de competență profesională;

1990-1994: Liceul Teoretic”Liviu-Rebreanu”Bistrița, profil Fizică-chimie, obținând diplomă de bacalaureat.

Din 23 Martie 2012 şi până în prezent a fost Șef al Serviciului de Investigații Criminale. În perioada 2002-2012, a fost Ofițer în cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Compartiment Marea Violență. De asemenea, a lucrta ca ofițer în cadrul Serviciului Criminalistic, subofițer de poliție în cadrul Biroului Criminalistic al Poliției Municipiului Bistrița.

Comisarul Andreica a făcut şi multe fapte umanitare, despre care nu a vorbit niciodată. Putem însă să vă spunem că a însoţit cotidianul Răsunetul, de câteva ori, la Aşezământul de la Odorheiu Secuiesc, unde 10 măicuţe au grijă de 120 de copii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5