Cine este comisarul Paul Andreica, poliţistul ce şi-a riscat viaţa, fiind împuşcat ?

Azi după-masă autorul jafului de la bancă a fost prins, nu înainte de a fi rănit şeful Serviciu Investigaţii Criminale de la IPJ BN, Paul Leon Andreica, în urma unui schimb de focuri, bărbatul deschizând arma asupra omului legii.
Angajatul MAI a fost transferat cu elicopterul SMURD la Clinica de Ortopedie Târgu Mureș, cu diagnosticul: Plagă împușcată brat stâng. Fractură de humerus stâng, pentru tratament de specialitate.
Şeful Serviciu Investigaţii Criminale, Paul Leon Andreica, şi-a riscat propria viaţă pentru prinderea infractorului, aşa cum a mai făcut-o de nenumărate ori. Zilele trecute, pe 7 iulie, Andreica a împlinit 40 de ani.
De loc din Prundu-Bârgăului, Paul Andreica a urmat o carieră în domeniul poliţiei parcurgând mai multe etape. Astfel, a absolvit. 2014: Cursul de specializare ”Management” organizat de G.S.Consulting Serv SRL-certificat de absolvire; 2007-2009: Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca-modul pedagogic postuniversitar; 2002-2004: cursurile postuniversitare de perfecționare din cadrul Universității”Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, în specializarea Psihologie Judiciară-master; 1997-2002: Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, în cadrul Academiei de Poliție”Alexandru Ioan-Cuza” București, fiind licențiat în Științe Juridice. 1995-1996: Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, profilul Criminalistic, obținând diplomă de competență profesională;
1990-1994: Liceul Teoretic”Liviu-Rebreanu”Bistrița, profil Fizică-chimie, obținând diplomă de bacalaureat.
Din 23 Martie 2012 şi în prezent este Șef al Serviciului de Investigații Criminale. În trecut a fost: 2002-2012: Ofițer în cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Compartiment Marea Violență; 22 August 2002 - octombrie 2002 ofițer în cadrul Serviciului Criminalistic; 8 Octombrie 1996-22 august 2002- subofițer de poliție în cadrul Biroului Criminalistic al Poliției Municipiului Bistrița.
Devotat meseriei sale, comisarul Andreica a riscat şi azi, glonţul trecând milimetric pe lângă inimă.
Comisarul Andreica a făcut şi multe fapte umanitare, despre care nu a vorbit niciodată. Putem însă să vă spunem că a însoţit cotidianul Răsunetul, de câteva ori, la Aşezământul de la Odorheiu Secuiesc, unde 10 măicuţe au grijă de 120 de copii.

Comentarii

13/07/16 12:40
Cititor 2

Pai da, ca in tzara asta de "Caca"-o ... politistii sunt obligati sa mearga in fata infractorilor cu bota , sau cu parul rupt dintr-un gard ( daca-l au in preajma ) si/sau cu prastia "Carpati"... cu 6 "glaonte", fara vesta antiglontz ( ca daca doreste politistul asa ceva, n-are decat sa-si cumpere pe banii lui si este de stiut ca asa ceva este f scump raportat la salarul pe care-l primeste un politist) .
Cand politistul "iese din tura"... este obligat sa-si depuna pistolul si munitia la rastel, desi prin lege, are dreptul la arma de serviciu ptr autoaparare si drept de a purta arma asupra sa, atat in timpul serviciului, cat si inafara, oriunde s-ar afla si poate pastra arma din dotare chiar si cand iese la pensie, dar prin Ordin al Ministrului ( de interne bine-nteles ... al cui altcuiva... ) aceste operatiuni sunt interzise, acest ordin avand putere mai mare decat legea in sine, ca in toate domeniile de altfel, unde Ordinele Ministrilor, au puterea doar " de a organiza punerea in executare a legii " si nicidecum de a interpreta si aplica legea, dupa bunul plac al cuiva . Dar nimeni nu poate contesta, ca imediat este "abatrere gisciplinara grava"... cercetat si "pus pe liber".
Daca doreste sa-si ia cu el mai multe cartuse, atatea cate crede el politistul ca-i sunt necesare in cazul unul "atac armat "asupra sa... nu i se aproba si asta ptr ca "cineva anume" se teme, nu cumva politistul sa aiba asupra lui mai multe cartuse, nu cumva sa aiba o arma mai puternica si mai eficienta... nu cumva sa fie mai efficient in combaerea criminalitatii...
Pentru exercitarea serviciului, chiar daca politistul isi cumpara o arma personala, n-are voie s-o foloseasca .
Ati vazut la TV, cazul unui ofiter specialist in combaterea crimei organizate, cat efort au depus unii procurori ( si judecatori ) sa-l "scoata pe linie moarta"... !!! ( Cazul Berbeanu... mediatizat ... peste tot... doar un exemplu ) ...
Este de notorietate faptul ca daca cineva anume , comite un "atac armat " ... cu siguranta ca ala n-are la el doar "6 cartuse de Carpati"... si ca efectiv, un politist, daca vrea sa-l prinda, efectiv isi risca viata dac-o face si de aceia, de cele mai multe ori, mai bine "nu vede si na-ude"... decat neaparat numai daca-i "musaiul... musaiului..." ( Intelegeti ce vreau sa va spun ) .
De unde stiu eu aceste lucruri ? Pai... si politistii sunt oameni, si ei mai beau o bere, un suc... acolo... si caloriferele au ochi si urechi... Nu credeti ?Acestia nu pot "vorbi"... ca imediat sunt dati afara din sistem... Nu vedeti ca nu pot vorbi decat numai prin "purtatorul de cuvant " al institutiei ... nu cumva sa "divulge ceva anume" ... ce ar deranja pe " cineva anume... " si sindicatul lor, este "mort" de-a bine-lea ! Este doar simbolic si strict figurativ... asa cum astazi, deja sunt toate sindicatele...
Legea "omerta"... incet... incet... se aplica peste tot !
In Romania, va fi efficient sistemul de politie numai atunci cand :
1/. Cei de la "doi s-un sfert"... se vor subordona direct si nemijlocit Procurorului General al Romaniei si nicidecum aceluiasi minister al internelor ca si cei care fac obiect al muncii lor ;
2/. Politia Judiciara si cei de la combaterea crimei organizate, vor fi Corp de Politie Statala, separat de celelalte servicii de politie nationala in subordinea Parchetului de pe langa Judecatorie ori Tribunalul Judetean si nu in subordinea Inspectotratului de Politie Judetean - ca serviciu independent . Cand desfasoara o anumita actiune politieneasca, procurorul sa fie "in fruntea lor " si "la fata locului", asa cum se intampla in toate tarile din Europa ori America . Acesta sa poarte intreaga raspundere legala a actiunii intreprinse.
3/. Cand politistului, i se va permite sa hotarasca el personal, ce arma are nevoie in dotare si ( pe care sa si-o poata ridica de la magazie... ) cata munitie anume, etc. etc. pentru ca sa fie eficient in actiunile intreprinse si cand legea uzului de arma nu va fi atat de restrictiv, incat efectiv, astazi politistilor le este frica sa "scoata arma din toc"... ptr ca efectiv procurorii "sar pe ei ... ca ulii pe gaina "... daca cumva, vre-unul trage vre-un foc de arma aspura unui borfas...
4/. Cand politia va avea dotarea necesara, asa cum exista astazi standardele europene si americane, mai ales in zonele cu criminalitate ridicata... si unde "politia are mana libera"... sa-si faca "treaba" ! ETC. ETC.

Poate veti spune ca daca politia are puteri marite, poate comite abuzuri asupra civililor. Este falsa aceasta opinie ! Peste tot, se mai comit si abuzuri, dar "fiecare nas, are nasul sau"... si nu trebuie sa ne temem de astfel de lucruri. Nu trebuie sa plecam urechea la ceea ce induc anumite filme cu character destabilizator si "paranoic".
Cu alte cuvinte, platiti-i bine pe politisti, selectati-i foarte atent pe candidati, serviciile de la "2+1/4" fara suparare din partea nimanui sa-si faca bine treaba si... LASATI POLITIA SA-SI FACA MESERIA , PENTRU CARE ESTE PLATITA DIN BANII NOSTRI PUBLICI !
De cine ne este frica mai tare, de omul cares-i pune viata si sanatatea in slujba noastra a tuturor, ori de golani, hoti, talhari si criminali ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5