PDL vrea instituirea Zilei Guvernului şi la Camera Deputaţilor

Grupul deputaţilor PDL solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor stabilirea unei zile, o dată pe lună, în care premierul şi membrii cabinetului să fie prezenţi în plen, pentru trei ore, timp în care să răspundă întrebărilor parlamentarilor.

,,Grupul Parlamentar al Partidului Democrat Liberal solicita Preşedintelui Camerei Deputaţilor stabilirea unei zile, o dată pe luna, în care premierul şi membrii Cabinetului să răspundă personal întrebărilor şi interpelărilor adresate direct sau formulate în scris de către parlamentarii opoziţiei într-un interval orar de trei ore, în cadrul unei şedinţe speciale de plen, în afara celor patru şedinţe de luni consacrate prezentărilor şi răspunsurilor la interpelări”, se arata într-un comunicat remis Mediafax.

PDL susţine că, în actuala legislatură, membrii Cabinetului Ponta au fost mai mult absenţi de la şedinţă în plen consacrată întrebărilor şi interpelărilor.

,,Este una dintre formele de control parlamentar asupra Executivului şi el trebuie exercitat şi uzitat în sprijinul cetăţenilor. Grupul Parlamentar al PDL propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în sensul stabilirii unei Zile a Guvernului în care prezenţa membrilor acestuia să fie obligatorie pentru a dezbate împreuna cu deputaţii din opoziţie subiectele şi temele de interes naţional şi local”, se mai arata în comunicat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5