Pentru un mediu mai curat

Duminică, 25 ianuarie a.c., din iniţiativa primarului comunei Teaca, dl. Iustian Munteanu, câţiva cetăţeni, în frunte cu pompierii voluntari din SSU din Primărie, au purces la o acţiune amplă de colectare a gunoaielor care brăzdează marginile şoselei naţionale, de la intrarea în comună până la graniţa cu judeţul Mureş, pe o distanţă de 10 km. Tone de gunoaie aruncate de locuitorii satelor aflate de-a lungul şoselei „europene”, şi nu numai, au fost colectate şi depozitate în curtea Primăriei de unde vor fi ridicate de către firma de salubrizare Codrişor Bistriţa, alte maldăre de gunoaie au fost strânse la intrarea în satul Viile Tecii care, cu ajutorul sătenilor vor fi încărcate şi transportate de către cei de la Drumuri Naţionale.

Alte grămezi de gunoaie acoperă şanţurile de-a lungul drumurilor judeţene şi comunale, pâraiele care, timide, sufocate de mizeria umană, curg prin satele comunei şi în afara lor şi care, odată cu sosirea primăverii şi implicit a căldurii devin adevărate focare de infecţie, oferind un tablou dezolant care scoate în evidenţă mizeria produsă de om, lipsa de educaţie şi de responsabilitate civică a multora dintre locuitorii comunei şi a altor neinsprăviţi de aiurea.

Suntem în plină iarnă iar cerul, parcă speriat de mizeria întunecată a pământului călcat de om, nici măcar nu îndrăzneşte a-şi trimite zăpada-i imaculată care odată ajunsă pe pământ capătă culoarea neagră a acestuia.

Acţiunea în sine este una lăudabilă, dar oricâte s-ar organiza, nu reprezintă o soluţie viabilă, alunecând în derizoriu. Primăria, prin atribuţiunile pe care le are, trebuie să urmărească şi să aplice legea împotriva celor care o încalcă în acest sens, până în prezent nu s-a găsit un singur vinovat dintre mizerabilii care murdăresc pământul, pentru a fi sancţionat, mai mult, viceprimarul comunei, cu responsabilităţi concrete în „Fişa postului” nici măcar nu a fost prezent la această acţiune. Avându-se în vedere situaţia dezastruoasă existentă de ani de zile în acest domeniu, Consiliul Local, primarul comunei, trebuie să analizeze în prima sa şedinţă modul cum îşi fac datoria salariaţii Primăriei cu responsabilităţi în activitatea de administrare a comunei, solicitând un Raport amănunţit în acest sens, dar şi stabilirii unor măsuri concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei existente, măsuri care să implice şi consilierii comunali din fiecare sat al comunei, care au şi aceştia responsabilităţi stabilite de lege în această direcţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5