„Repere transilvane în Sânmihaiu de Câmpie”

Apa, o prioritate pentru primarul Ioan Mate

Frumoasa şi importanta localitate Sânmihaiu de Câmpie, situată în Câmpia Transilvană, devine încet, dar sigur, un punct de reper pe harta judeţului nostru datorită modernizării continue şi realizării de importante proiecte, cu bani europeni şi din bugetul local, prin care comuna şi-a schimbat înfăţişarea, a crescut nivelul de trai al locuitorilor, cu perspectiva foarte apropiată a europenizării complete în ceea ce priveşte infrastructura, serviciile, relaţiile interumane, învăţământ, sănătate, cultură etc.

Visul „de aur” al edilului – aducţiunea de apă potabilă în comună, de la izvoarele proprii

Pentru harnicii şi pricepuţii locuitori ai comunei Sânmihaiu de Câmpie, primarul Ioan Mate s-a implicat, trup şi suflet, pentru a le realiza o mare dorinţă şi necesitate a cetăţenilor privind alimentarea cu apă potabilă a localităţii, instalând conducte şi branşamente pentru toate gospodăriile care se vor alimenta din coloana principală, apa fiind captată de la izvoare, din surse proprii.
Astfel, neobositul, întreprinzătorul, vrednicul, vizionarul şi bătăiosul edil – Ioan Mate, gospodarul numărul unu al localităţii, împreună cu cei din conducerea Primăriei şi a Consiliului Local au reuşit să îndeplinească şi un vis al locuitorilor din satul Zoreni prin aducţiune de apă potabilă, din surse proprii, prin captarea de izvoare şi colectarea apei în bazine pentru îndestularea populaţiei cu lichidul vieţii.
Iată ce a precizat primarul Ioan Mate: „A fost un vis „de aur” al meu şi o promisiune pe care le-am avut mult timp în memorie şi pe care le finalizăm în curând, astfel ca cetăţenii satului Zoreni să fie mulţumiţi şi înscrişi la civilizaţia apei la robinet.
Iar pentru mine, acest fenomen, de a avea apă din belşug, este comparabil cu naşterea unui copil de-al nostru, în marea familie din Sânmihaiu de Câmpie.
Avem în perspectivă construirea „Monumentului Ţăranului Român” în satul Zoreni, singurul monument de acest gen din judeţul nostru, iar din şcoală un spaţiu, mai precis două săli de clasă, vor găzdui „Muzeul dedicat Ţăranului Român”.

O veste deosebit de bună pentru locuitorii satului Sânmihaiu de Câmpie!

Primarul ne-a informat, înainte de apariţia acestor pagini că, începând din anul 2016, va demara lucrarea de aducţiune apă stradală, de la Sălcuţa la Sânmihaiu de Câmpie, fiind sprijinit de Ministerul Mediului pentru realizarea acestui necesar obiectiv.

„Apel de suflet” al Primăriei privind păstrarea curăţeniei în comună!

Un om care se implică în înfrumuseţarea şi păstrarea curăţeniei în comună este viceprimarul Dorin Nicula, care ne-a precizat faptul că, pe lângă cele două obiective enumerate de primar, sunt în atenţia permanentă a Primăriei şi aspectele privind păstrarea curăţeniei în comună.
În acest sens, Primăria Sânmihaiu de Câmpie face un „Apel de suflet” tuturor locuitorilor din comună şi celor care tranzitează localitatea pe DJ 151 (Drum Judeţean 151) şi DJ 162, să nu arunce, sub nicio formă, sticle, peturi, hârtii, pungi şi saci cu gunoaie pe teritoriul comunei, care provin chiar şi din alte comune, inclusiv de pe Valea Bârgaielor, gunoaie aruncate de conducătorii auto în tranzit şi care obligă serviciul de salubrizare din Sânmihaiu de Câmpie să le colecteze, să le ducă la containere, ceea ce presupune un efort uman şi financiar deosebit.
Pentru cei care fac naveta la SC Leoni în Bistriţa facem un apel să nu arunce, din microbuzele cu care se deplasează, peturi, sticle şi ambalaje pe geamurile mijlocului de transport, având prostul obicei de a polua natura, un gest urât, care poate fi sancţionat.
Primăria este obligată să plătească alte persoane pentru colectarea gunoaielor, numărul de persoane la Legea 416 din 2001 fiind în descreştere şi nu se acoperă necesarul de suprafaţă care trebuie curăţată în urma celor care n-au bunul simţ dezvoltat.

În atenţia locuitorilor din Sânmihaiu de Câmpie!

Primăria face un „Apel de suflet” pentru toţi locuitorii comunei Sânmihaiu de Câmpie ca să-şi întreţină în permanenţă spaţiile de pe domeniul public, din faţa proprietăţii, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 14 din data de 29.03.2013, care a fost adusă la cunoştinţa locuitorilor spre informare şi respectarea hotărârii privind curăţarea, întreţinerea şanţurilor permanent, pentru a nu se colmata, a evita inundaţiile care pot provoca pagube mari gospodăriilor.
Această curăţenie înseamnă grad de civilizaţie europeană, necesară şi utilă, pentru a fi mândri că realizăm o faptă deosebită şi un exemplu pentru alte comune.
Credem şi suntem convinşi că generaţia tânără din comună va înţelege demersul nostru, va participa activ la solicitările Primăriei, se va implica, inclusiv prin a face şi a păstra curăţenia în localitatea lor de suflet şi natală – comuna Sânmihaiu de Câmpie, pentru a face dovada că le pasă de ceea ce se hotărăşte pentru binele cetăţenilor în vârstă, al tinerilor şi pentru copiii lor.

Colectarea deşeurilor trebuie să fie promptă şi de pe toate străzile!

Un fenomen care deranjează şi-i pune pe unii cetăţeni „pe jar” este cel referitor la serviciile efectuate de firma „Vitalia” privind colectarea deşeurilor de pe toate străzile din comună, conform contractului de prestări servicii semnat între cetăţeni şi societatea Vitalia.
Astfel, se primesc numeroase telefoane la Primărie, unde cetăţenii mai în vârstă sesizează faptul că nu întotdeauna mijloacele de transport ale firmei de salubrizare intră pe toate străzile pentru a colecta gunoiul din pubele, acesta rămâne neridicat timp de două săptămâni, emană miros, iar vârstnicii nu pot căra pubelele pline, din nou, în curţi, ca să nu dispară şi să mai poată înghesui gunoi în ele – ne-a precizat viceprimarul.

Impresii şi comentarii despre activitatea desfăşurată în Primăria Sînmihaiu de Câmpie

Contactând, la întâmplare, cetăţenii întâlniţi în timpul documentării noastre, aceştia şi-au exprimat gândurile şi părerile privind activitatea primarului şi din cadrul Primăriei.
D-na Lucia Vişovan, cadru didactic şi manager pensiune, ne-a precizat faptul că edilul comunei, Ioan Mate, este un exemplu pentru toţi locuitorii, dând dovadă de multă iniţiativă, implicării totale în rezolvarea promptă a problemelor cetăţenilor, iar hărnicia este o caracteristică primordială, la fel şi parolismul de care dă dovadă.
Este un bun şi curajos manager, cuplând la propunerile şi sugestiile cetăţenilor, pe care le pune în practică, pentru a aduce la standarde europene comuna, care a devenit un punct de reper în Câmpia Transilvană.
Atmosfera din Primărie este una deosebită, de lucru şi prodigioasă, factorii de decizie conlucrând inclusiv cu membrii Consiliului Local.
Zaharia Mânecan, de 72 ani, ţăran din Zoreni, ne-a vorbit cu sinceritate: „Am o părere bună despre primarul nostru, este un om cumsecade.
Îl cunosc de mult timp, s-a „purtat” foarte bine cu oamenii din comună, este gospodar, un om de „treabă”.
Este un primar pentru comună, ne „bagă” apa pe străzi şi merită să ne mai fie primar. La Primărie s-o schimbat multe în bine. Să-i dăie Dumnezeu sănătate”.
La Sânmihaiu de Câmpie, factorii de decizie şi de coordonare sunt permanent cuplaţi la nevoile şi solicitările cetăţenilor.
Permanent, comuna se modernizează prin asfaltare de noi străzi, criza apei şi seceta au fost eliminate, „Transalpina” de Sânmihaiu de Câmpie este o minunăţie de drum agricol etc.
Suntem ferm convinşi că destinele acestei localităţi se află pe mâini foarte bune, iar cei care conduc activităţile şi realizarea de proiecte sunt în „priză” permanent.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5