Primarul Ioan Mate din Sânmihaiu de Câmpie ancorat, trup şi suflet, în modernizarea comunei şi creşterea nivelului de trai al locuitorilor
Un primar ambiţios, tenace, răzbător, plin de energie şi de un neastâmpăr permanent în a rezolva obiective vitale pentru comunitate, care se implică în promovarea şi finalizarea de proiecte în comuna Sânmihaiu de Câmpie, este cunoscutul şi apreciatul de cetăţeni edil - Ioan Mate, un om c care se dăruieşte trup şi suflet, alături de consilierii locali, în a rezolva şi a satisface cerinţele şi nevoile vitale ale locuitorilor.
O comună frumoasă, în plină modernizare, din Câmpia Transilvană, cu oameni harnici şi iubitori de frumos, de dreptate şi de munca pământului, unde proverbul românesc cunoscut „Omul sfinţeşte locul” se confirmă, cu brio, prin a realiza şi a finaliza multiple şi necesare lucrări de interes major pentru cetăţeni, unde primarul Ioan Mate se zbate şi se bate pentru a moderniza şi europeniza frumoasa comună.
Realizări deosebite şi obiective în curs de finalizare
Fiind abordat, primarul Ioan Mate, modest din fire, după multe insistenţe, ne-a precizat şi relatat care sunt priorităţile în comună, la ora actuală şi unde se lucrează intens:
1. Centrul de Informare Turistică – care este în curs de execuţie, realizat 80%, iar la finele lunii august 2015, se va finaliza, devenind un centru modern, necesar şi util comunităţii.
2. Asfaltare drumuri comunale din bugetul local - în Sânmihaiu de Câmpie, în lungime de circa 1 km, drum care era greu accesibil, iar eforturile Primăriei au fost mari pentru a-i aduce pe oameni în secolul XXI, care va deservi Şcoala Gimnazială din Sânmihai, Terenul de Sport şi alte locaţii importante din zona adiacentă.
3. Asfaltare drum comunal – Pe Nimaş - care a fost executat în toamna anului 2014, pe o lungime de 1,3 km, din bugetul local, un drum care reprezenta un obstacol în deplasarea oamenilor şi animalelor la păşunea comunală.
4. Lucrările de modernizare la Dispensarul Uman.
Se execută un trotuar din beton, cu balustradă, în lungime de 80m, care va face mai uşor accesul la Dispensarul Uman, cu bani din fonduri proprii.
5. Aducţiune de apă, din izvoarele existente, constituind surse proprii – în satul Zoreni, unde s-a realizat captarea şi stocarea într-un bazin de 80.000 litri a apei, din pânza freatică.
Se va extinde aducţiunea de apă până în centrul localităţii Zoreni, vor exista hidranţi şi cişmele pentru asigurarea necesarului de apă la animale.
6. Monumentul Ţăranului Român - care va fi amplasat la Zoreni, obiectiv propus de prof. Simion Adam şi prof. univ. Valentin Marica, lucrare care se va finaliza în 2016, în cursul lunii mai, din banii bugetului local.
7. Reînnoirea şi modificarea reţelei de curent electric la Zoreni – lucrare care este executată de Electrica SA, datorită insistenţei primarului Ioan Mate şi a consilierilor locali, reţeaua veche fiind subdimensionată şi nu satisfăcea nevoile populaţiei din zonă.
8. Studiu de fezabilitate realizat pentru construirea unei noi grădiniţe la Sânmihaiu de Câmpie – proiect demarat pe fonduri guvernamentale, care va fi finalizat în doi ani de zile, o investiţie necesară pentru educaţia preşcolară.
9. Terenul de Sport – construit după cerinţele actuale, împrejmuit, cu nocturnă, se va da în folosinţă în luna mai 2015.
10. Demararea lucrărilor la Căminul Cultural din Stupini – finanţat de Compania Naţională de Investiţii, lucrare care se va finaliza în anul 2017.
11. Introducerea apei la Căminul Cultural din Brăteni - extinderea reţelei de apă în localitatea Brăteni şi pe străzi, aducţiunea apei la Căminul Cultural din Zoreni, urmând extinderea reţelei de apă şi în satul Sălcuţa.
12. Curăţenia şi înfrumuseţarea – sunt o prioritate a conducerii Primăriei, a primarului şi viceprimarului Nicula Dorin, comuna pregătindu-se de marea sărbătoare, în a doua zi a Sfintelor Rusalii, când au loc Zilele Comunei.
Primarul Ioan Mate adresează o invitaţie deosebită pentru toţi locuitorii din comună şi fiii satelor de a fi prezenţi la această deosebită manifestare.
13. La Camera Agricolă din Sânmihaiu de Câmpie – personalul Primăriei se află în slujba cetăţenilor pentru a-i ajuta să-şi întocmească dosarele pentru depunerea cererilor la APIA, ca să primească subvenţii europene.
14. Atât cetăţenii, creştinii şi biserica sunt în vizorul primarului şi Primăriei - pentru a-i ajuta şi a menţine o legătură permanentă între factorii decizionali, cetăţenii comunei, pentru soluţionarea multiplelor probleme care apar.
Opinii despre munca primarului Ioan Mate
Muscar Lucica, din Sânmihaiu de Câmpie, 75 ani: „Dumnezeu să-i deie bine şi sănătate domnului primar pentru că ne-a făcut drumul şi n-am crezut că voi trăi să văd asfalt pe drumul „Ciurzii”. Primarul merită laudă şi este vrednic”.
Mânecan Anca, din Zoreni: „Dispensarul se modernizează, arată frumos, domnul primar este foarte bun, un om harnic şi gospodar, ar fi bine să avem un medic uman permanent la dispensar”.
PC preot paroh Georgiţă Peica Petru, din Parohia Zoreni: „Dl. Ioan Mate este un primar care se implică în viaţa şi activitatea comunităţii, a enoriaşilor mei, cât şi în sprijinirea bisericii.
Este un om vrednic de laudă şi să-l ţină Dumnezeu în funcţie mulţi ani de acum înainte”.
La Sânmihaiu de Câmpie se munceşte enorm şi cu spor, comuna devenind un punct de reper al zonei şi viitorul va contura noi stadii de civilizaţie şi europenizare, la cele mai înalte standarde ale vieţii, pentru comună şi vrednicii săi cetăţeni, care se mândresc cu realizările şi proiectele finanlizate.
Citiţi şi:
- Apă la robinete pentru locuitorii din Lechința, Budești, Sânmihaiu de Câmpie și Miceștii de Câmpie, prin fonduri europene!
- Primarul Ioan Mate, proiecte pentru 2018
- Primarul Ioan Mate: În Sânmihaiu de Câmpie au fost făcute investiţii de peste 20 milioane euro! Vrem să facem o mică staţiune, cu un ştrand cu apă sărată!
- Primarul Ioan Mate: Vrem ca Sânmihaiu de Câmpie să fie una dintre cele mai moderne comune din zona de câmpie sau chiar din Bistriţa-Năsăud!
- Apa, o prioritate pentru primarul Ioan Mate
Adaugă comentariu nou