Percheziţii DIICOT în Bistriţa-Năsăud în cazul presupuşilor traficanţi de arme prezentaţi de Sky News

Mediafax.ro

Procurorii DIICOT fac miercuri dimineaţa şapte percheziţii la Bistriţa Năsăud şi Târgu Mureş, în urma cazului difuzat de Sky News, patru persoane urmând să fie aduse la DIICOT, cel care a intermediat legătura între jurnalişti şi presupuşii traficanţi fiind deja la audieri.

Patru persoane urmează să fie aduse de la Târgu Mureş, o a cincea, cea care ar fi intermediat legătura cu jurnaliştii, fiind deja la sediul DIICOT. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că au fost găsite toate armele care apar în materialul celor de la Sky News, acestea fiind deţinute legal.

Aceleaşi surse precizează că există suspiciunea că ar fi vorba despre un "scenariu", în schimbul căruia presupuşi traficanţi ar fi primit sume de bani, materialul difuzat de Sky News fiind o înscenare.

"La această oră, se efectuează percheziții în județele Mureș și Bistrița. Au fost identificate persoanele mascate și alte persoane care au colaborat cu acestea. Au fost identificate și ridicate armele. S-a descoperit și autoturismul și se face o cercetare în teren. Vor fi aduși în cursul zilei de astăzi pentru a fi audiați la București și vom reveni cu amănunte după ascultarea lor. Până la această oră, se confirmă ceea ce am preconizat la început — un scenariu, care cred că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici", a spus procurorul şef al DIICOT, citat de Agerpres.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5