Bistriţean reţinut în cazul filmului Sky News

Agerpres

Procurorii DIICOT au reținut joi seara încă o persoană care apare în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News despre un presupus trafic cu arme.

Este vorba de Levente Pantics, după ce, cu câteva ore înainte, a fost reținut și Atilla Szaba Pantics. Levente Pantics de loc din Iernut, lucrează, potrivit datelor de pe pagina sa de facebook, la o companie de telefonie mobilă din Bistriţa. 

Trei dintre bărbații care apar în reportajul realizat de Sky News, Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics și Atilla Szaba Pantics, au fost chemați joi la DIICOT, unde li s-a adus la cunoștință că sunt urmăriți penal pentru complicitate la infracțiunea de comunicare de informații false, constituirea de grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma audierilor, procurorii au decis să-i rețină pentru 24 de ore pe Atilla Szaba Pantics și Levente Pantics, care au fost scoși pe rând din sediul DIICOT cu cătușe la mâini.

Tot joi, surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News.

De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzație, respectiv infracțiuni contra securității naționale prin comunicarea de informații false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.

Articolul 404 prevede următoarele: "Comunicarea de informații false. Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani".

 

Sursa: http://www.agerpres.ro/justitie/2016/08/11/procurorii-diicot-au-retinut-...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5