Filmul cu aşa-zişii traficanţi de arme, prezentat de Sky News, ar fi fost filmat la ...Mărişelu

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că legătura dintre jurnaliştii britanici şi cei care apar în filmarea Sky News ar fi fost intermediată de un freelancer român în vârstă de 40 de ani care s-ar fi stabilit în Anglia în urmă cu şapte ani, bărbatul fiind audiat la DIICOT. Sursele menţionate spun că jurnaliştii ar fi solicitat să filmeze într-o zonă de munte, finul intermediarului alegând un deal din localitatea Mărişelu din Bistriţa-Năsăud. Printre protagoniştii din filmul traficanților de arme se pare că se numără şi un al bistriţean, manager la o companie de telefonie mobilă, și un frate al acestuia din Iernut (Mureș). 

Contactat telefonic, primarul Horea Petruţ a menţionat că a afalt din presă despre ce s-a întâmplat, că nu recunoaşte nici zona unde s-ar fi filmat, nici protagoniştii sau maşina. 

Astăzi, procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud. "Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane care au colaborat cu acestea. Au fost identificate şi ridicate armele. S-a descoperit şi autoturismul şi se face o cercetare în teren. Vor fi aduşi în cursul zilei de astăzi pentru a fi audiaţi la Bucureşti şi vom reveni cu amănunte după ascultarea lor. Până la această oră, se confirmă ceea ce am preconizat la început - un scenariu, care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici", a spus Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT. 

***

"Surse din cadrul anchetei susţin că la jumătatea lunii iulie, intermediarul Szanto Aurelian Mihai, ar fi fost contactat de jurnalişti Sky News care i-au spus că vor să facă un material despre traficul de arme în Europa. Ulterior, la data de 29 iulie, acesta, împreună cu mai mulţi angajaţi ai postului Sky News au ajuns Târgu Mureş.

La data de 1 august au ajuns la Cluj, unde au închiriat o maşină care a fost condusă de Szanto Aurelian Mihai, acesta fiind şi translator în cadrul materialului dar şi unul dintre figuranţi. La înregistrare au luat parte şi alţi bărbaţi, unul dintre ei fiind finul intermediarului. Aceleaşi surse precizează că patru dintre arme i-ar aparţine lui Szanto Aurelian Mihai, acestea fiind deţinute legal. Alte două arme i-ar aparţine finului intermediarului, fiind deţinute şi acestea în mod legal. Sumele pe care le-ar fi primit participanţii sunt cuprinse între 1000 şi 500 de euro", se arată în materialul Mediafax. .

 

Comentarii

10/08/16 13:58
Cititor

Stiam ca armele de tip Kalasnikov, la noi in Romania, NU SUNT PTR VANATOARE , sunt de tip militar ( precum si replicile lor de orice marca ) si sunt interzise la detinerea legala pentru ca persoanele fizice, particulare . Acuma, care-i adevarul ?

10/08/16 14:02
vizitator

Jurnalistul Ramsay Stuart, cel care a realizat reportajul Sky News, sustine că tot ce este prezentat în filmare este real şi că este la dispoziţia autorităţilor române. Jurnalistul britnic mai spune că, dacă traficanţii de arme au jucat teatru, iar el s-a lăsat înşelat, atunci oamenii din materialul filmat sunt cei mai buni actori si merită un Oscar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5