Peste 1000 de oameni, la Târgul Mare al Lechinţei. Oficialităţi guvernamentale şi judeţene, la sărbătoarea comunităţii

A devenit deja tradiţional ca data de 21 septembrie să marcheze Târgul Mare al Lechinţei, o sărbătoare a întregii comunităţi. La această ediţie, organizatorii au îmbinat atât evenimentele locale, cât şi manifestările incluse în Festivalul „La Fuste” – târg al portului, tradiţiei şi obiceiurilor romilor, în cadrul proiectului „IMPACT Lechinţa”.

          Evenimentul a debutat vineri, la orele amiezii, când elevii din ciclul primar de la Liceul Tehnologic Lechinţa au fost invitaţi la un spectacol, fiind primii care au beneficiat de sala de spectacole a Căminului Cultural Lechinţa. Actorii Teatrului de păpuşi „Alexandru Misiuga” al Palatului Culturii din Bistriţa i-au dus pe micuţi în lumea basmelor, iar dansatorii de la Floris au pus în scenă mai multe momente coregrafice, totul încheindu-se cu o tombolă cu premii surpriză.

          A doua zi a fost dedicată tineretului, dar şi iubitorilor de folclor. La deschiderea festivă, alături de primarul Romeo Florian şi Consiliul Local, au fost ministrul Apelor şi Pădurilor – Ioan Deneş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Vasile Puica, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean – Bogdan Ivan, primarul Şintereagului – Ioan Bob şi viceprimarul Nuşeniului – Liviu Rusan.

          „La 38 de ani, tânărul Romeo Florian a renunțat la o afacere prosperă și a decis să devină primarul comunei Lechința. De atunci, această localitate nu ușor de administrat, a reușit să prospere nesperat de mult! Peste 25 de milioane de euro au fost investite doar în ultimii 7 ani în asfalt, şcoli, grădinițe, cămine culturale și rețele de apă și canalizare! Cele mai noi proiecte ale Consiliului Județean și ale primarului Romeo Florian pentru Lechința vizează modernizarea drumului Lechinţa-Matei și Chiraleş-Feleac-Nușeni, ambele cu finanțare asigurată. La mulți ani comunei Lechința, la mulți ani dragi lechințeni!”, a declarat Bogdan Ivan în numele preşedintelui CJ, Emil Radu Moldovan.

          Pe scenă au urcat, în faţa unui numeros public, Casanova, Florinel şi Ioana,  Iulia Bucur Roman, invitat special fiind Culiţă Sterp şi Mariana Deac şi formaţia.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5