Peste 12 kilometri de drumuri forestiere din Prundu Bârgăului, modernizate din fonduri europene

Un nou proiect care vizează “Înființarea și modernizarea infrastructurii rutiere forestiere și agricole în comuna Prundu Bîrgăului” începe în primăvara acestui an, anunţă autorităţile locale.

Modernizarea drumurilor aflate în comuna Prundu Bârgăului continuă, în 2019, cu un nou proiect care vizează modernizarea a 11 sectoare de drumuri forestiere, cu o lungime de 12,913 km. Proiectul, în valoare de 6,8 milioane de lei, este susținut din fonduri europene nerambursabile și vizează înființarea și modernizarea a 11 sectoare de drum, toate fiind drumuri forestiere sau de exploatare.

Drumurile nou înfiinţate şi cele modernizate vor avea partea carosabilă de 2,75 m, specifice unui drum forestier secundar, cu o banda de circulaţie și vor avea lateral, acostamente. Având în vedere că drumurile proiectate sunt drumuri cu o singură bandă de circulaţie, acolo unde terenul permite, se vor amenaja staţii de încrucişare iar la finalul fiecărui traseu va fi amenajată o platformă de întoarcere. Proiectul prevede și realizarea unor şanturi și rigole carosabile pentru scurgerea apelor iar în zonele în care drumurile forestiere intersectează cursuri de apă sau torenţi se vor realiza 66 de podeţe. Proiectul se află deja în licitație urmând să fie atribuit în scurt timp contractul de execuție al lucrării”, menţionează primarul Doru Crişan.

Comentarii

12/02/19 09:54
cititor

Ca sa poata fura cu straifurile linistiti si sa nu mai ramana "impotmoliti "... sa trebuiasca sa " bata caii " pana crapa ... cand "vine politia "( ori jandarmeria )... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5