Peste 120 de copii din Odessa și Cernăuți se află pentru prima dată în Tabăra ARC, la Sângeorz-Băi

Comunicat de presă
“Iubesc România și mă bucur tare mult să fiu aici!”, a exclamat încântat Cristian, la atelierul de geografie, organizat în cadrul taberei.
Timp de o săptămână, participanții (re)descoperă România și își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba română, prin intermediul activităților culturale, educative și sportive organizate de către profesori și voluntari și prin excursiile la obiectivele turistice din județul taberei.
În perioada de derulare a Taberelor ARC 2024, respectiv, iulie – septembrie 2024, sunt așteptați aproximativ 6.500 de participanți, copii și tineri din diaspora și din comunitățile istorice, alături de însoțitori, profesori și voluntari din România și din afara granițelor țării.
Taberele din acest an se vor desfășura simultan, în serii consecutive de câte șapte zile, de marți până marți, în perioada iulie – septembrie 2024, în următoarele locații: Centrul de Agrement Sângeorz – Băi, județul Bistrița-Năsăud; Centrul de Agrement Codrii de Aramă – Agafton, județul Botoșani; Centrul de Agrement Poiana Pinului, județul Buzău; Centrul de Agrement Căprioara, județul Hunedoara; Mănăstirea Caraiman, județul Prahova; Centrul de Agrement Oglinzi, județul Neamț; Centrul de Agrement Gălăciuc, județul Vrancea.
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse este partenerul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în desfășurarea Proiectului de Tabere ARC, aflat la cea de-a XV-a ediție, derulat cu sprijinul Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și al Patriarhiei Române.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5