Peste 30 de şahişti i-au adus un omagiu lui Alexandru Vrăsmaş, la ediţia a cincea a concursului de şah rapid

Ediţia  a IV-a a Memorialului Alexandru Vrăsmaş la şah rapid a avut loc duminică, competiţia fiind organizată de Asociaţia Şah Club Bistriţa în colaborare cu DJTS Bistriţa-Năsăud şi familia celui comemorat. Candidatul de maestru Alexandru Vrăsmaş a fost un şahist reprezentativ al Bistriţei, dispărut prematur în anul 2014, la varsta de 58 de ani.

La competiţie au participat 32 de şahisti cu vârste cuprinse între 10 şi 75 de ani, care au jucat cu multă pasiune în amintirea regretatului şahist, pe parcursul celor  7 runde disputate în sistem elveţian. La festivitatea  de deschidere, foştii colegi de generaţie Grigore Chitul şi Petre Predescu au conturat în câteva cuvinte portretul celui ce a fost unul dintre cei mai redutabili şahişti bistriţeni.

Competiţia a fost onorată de prezenţa maestrului FIDE Alin Toma, cunoscutul realizator al emisiunii de şah „Regi şi pioni” de la TVR Cluj. În luna octombrie 2018, clubul de şah bistriţean a ocupat locul 7 la Campionatul National pe echipe Sivizia A, Maestrul FIDE Paul Rusan dedicând menţinerea echipei Şah Club Bistriţa în Divizia A memoriei lui Alexandru Vrăsmaş, cel care i-a dat şansa să joace pe vremea junioratului  în echipa de şah a Bistriţei.

O menţiune specială pentru domnul Marius Bachner, fratele comemoratului, pentru asigurarea fondului de premiere şi implicarea în organizarea competiţiei.

Iata cum a aratat clasamentul final pe secţiuni:

Seniori: 1.Toma Alin- 6 puncte  

2.Chima Radu- 5,5 puncte

3.Rusan Paul- Cristian- 5,5 puncte

Juniori: 1.Sandor Denis-3 puncte

2.Rusan Paul- Andrei-3 puncte

3.Floare Doru- 2,5 puncte

Veterani:1. Sălagean Viorel- 5 puncte

Câştigătorii au primit cupe, diplome, medalii şi toţi participanţii au primit plachete comemorative, promiţând că vor reveni cu plăcerea de a juca câteva partide de sah în memoria regretatului Alexandru Vrăsmaş la editia cu număul din noiembrie 2019.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5