PNDR aprobat, urmează primele contracte semnate

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat procedura de contractare a primelor proiecte finanţate prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, informează Ministerul Agriculturii, urmând ca beneficiarii selectaţi pentru a primi finanţare să fie invitaţi oficial să semneze contractul de finanţare la sediile Oficiilor Judeţene de Plăţi.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost avizat de Comisia Europeană în luna februarie a acestui an, iar investitorii au putut depune proiecte începând cu luna martie.

Cu toate acestea, contractele de finanţare pot fi semnate numai după aprobarea oficială a programului, care a venit, în cele din urmă, pe 16 iulie a.c. Până în prezent au fost publicate două rapoarte de selecţie a cererilor de finanţare depuse în sesiunile din martie şi aprilie, fiind acceptate spre finanţare un număr de 678 de cereri, a căror valoare din fondurile nerambursabile se ridică la aproximativ 360 milioane de euro.

În prezent se desfăşoară evaluarea proiectelor depuse în luna mai, urmând ca semnarea contractelor de finanţare să fie făcută în următoarele săptămâni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5