Polițiștii bistrițeni încadrați din sursă externă au depus jurământul de credință

Emoții și flori  la Poliția bistrițeană. Cei 34 agenţi de poliţie – dintre care 14 fete - angajați din sursă externă și repartizați la posturile de poliție de pe raza județului Bistrița-Năsăud, au depus jurământul de credință.

Ceremonialul a început cu intonarea imnului de stat al României, după care în prezența conducerii manageriale a I.P.J. Bistrița-Năsăud, a prefectului Ovidiu Frenț și a reprezentanților altor structuri militarizate din subordinea MAI, a fost depus jurământul.

„Angajamentul pe care l-aţi făcut astăzi este un prim pas de asumare de răspunderi în numele societăţii, pentru a-i apăra valorile materiale şi spirituale. Poliţiştii sunt cei mai importanţi purtători de imagine ai instituţiei. În funcţie de atitudinea, corectitudinea şi ţinuta dumneavoastră, cetăţenii îşi conturează percepţia faţă de Poliţia Română. Iată de ce vă cer tuturor să deveniţi vectori ai profesionalizării, astfel încât Poliţia Română să continuie să fie o poliţie puternică, respectată, un partener de încredere”, a fost mesajul transmis de inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, prin intermediul conducerii Poliției bistrițene.

         În nume personal şi al echipei manageriale a IPJ BN, comisarul Claudiu Jurcan i-a felicitat pe noii săi colegi, spunându-le că au ales o carieră frumoasă, dar care va impune anumite sacrificii.

         Prefectul Ovidiu Frenţ a menţionat că a ţinut să vină la acest eveniment pentru a-i felicita pe cei care au reuşit să depăşească acele probe dificile ale examenului, dovedind că sunt „cei mai valoroşi tineri agenţi de poliţie”. „Jurământul pe care l-aţi depus astăzi şi care sunt convins că v-a încărcat emoţional înseamnă intrarea într-o nouă etapă a vieţii profesionale a dumneavoastră şi a comunităţii. Sunt convins că vă veţi face datoria aşa cum trebuie. (...) În comunităţile rurale se constată, din păcate, în ultimii ani, o creştere a infracţionalităţii. Vă rog să faceţi în modul cel mai serios activităţi de prevenire, pentru a nu fi nevoiţi să cercetăm, să descoperim fapte”, le-a transmis prefectul Frenţ. Acesta i-a rugat pe cei 34 agenţi de poliţie să depună eforturi pentru ca în cele 13 săptămâni de şcolarizare, de iniţiere în specificul muncii de poliţist, să acumuleze informaţiile pe care alţi colegi şi le însuşesc în 3 ani.

***

„Munca de poliţist presupune o carieră demnă, într-un sistem stabil, în care avem parte de condiţii de concurenţă egale, putem avansa pe viitor, în condiţii bune. Munca de poliţist presupune să relaţionezi cu oamenii, să interacţionăm şi în ziua de astăzi vom vedea o paletă destul de diversă de probleme ale societăţii şi astfel vom creşte şi noi ca oameni, şi profesional”, a declarat agentul Andreea Coman. Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, la 26 de ani, va ajunge ajutor de şef de post la Romuli.

         La Ciceu Giurgeşti, aceeaşi funcţie va fi preluată de Gheorghe Şolderea, acesta optând pentru această meserie pentru a-şi îndeplini un vis din copilărie, acela de a ajunge poliţist. Până să treacă de acest examen, tânărul a lucrat ca agent de intervenţie, participând la o serie de acţiuni alături de Poliţia Română.

***

         Agenții de poliție au fost încadraţi pe funcţii de ajutor al şefului de post în cadrul celor 30 de posturi comunale de poliţie din Monor, Budeşti, Miceştii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Silivaşu de Câmpie, Mărişelu, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Braniştea, Chiuza, Lechinţa, Matei, Nuşeni, Căianu-Mic, Ciceu-Giurgeşti, Negrileşti, Spermezeu, Coşbuc, Feldru, Nimigea, Rebra, Romului, Runcu Salvei, Salva, Telciu, Zagra, Leşu, Maieru, Măgura Ilvei, Rodna.

Aceștia vor lua parte la un curs intensiv de pregătire teoretică şi practică, organizat la una din unităţile de învăţământ ale M.A.I. După absolvirea acestui curs, tinerii agenţi de poliţie se vor adăuga poliţiştiilor mai experimentaţi, din cadrul posturilor comunale de poliţie, sub îndrumarea cărora vor acţiona în perioada următoare în activitatea de aplicare a legii. După terminarea şi  absolvirea examenului de definitivare aceştia vor intra în posesia armamentului dn dotare.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5