Posturile de poliţie comunală se reînfiinţează din 1 septembrie. Revin la post … şefii de post

Din 1 septembrie, în baza reglementărilor legale se reorganizează structurile de poliţie din mediul rural. “La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud rămân operaţionale cele 7 Secţii de Poliţie Rurală care vor avea în componenţă 58 de Posturi de Poliţie Comunală. Personalul va fi repartizat prin redistribuire pe noile structuri de poliţie rurală”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, Crina Sârb.
Posturile respective au fost desfiinţate anul trecut printr-un proiect implementat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, având ca scop economisirea unor fonduri (banii care se cheltuiau pentru plata utilităţilor de poliţie), dar şi pentru o prezenţă mai bună a poliţiştilor în teritoriu, prin patrulare. Şeful IGPR de la acea vreme, chestorul Liviu Popa, spunea într-o conferinţă de presă de la Bistriţa că activitatea de patrulare în zona rurală a fost neglijată, deoarece poliţiştii preferau să stea în secţie „să mai joace o tablă, o carte”.
Duupă câteva luni de la reorganizare Poliţiei Rurale, concluzia era una minunată: rău-făcătorii s-au mai domolit de când vedeau peste tot maşina poliţiei cu “nino-nino”. Încasările la buget au crescut, prin mărirea numărului de sancţiuni aplicate, mai ales la regimul circulaţiei rutiere. Mai mult, poliţia intervenea mai rapid, ajungând cu vrea trei-patru minute mai repede la solicitări. Despre reducerea cheltuielilor nu s-a prea vorbit. Singurele cârcoteli veneau din rândul poliţiştilor, însă doar şoptite să nu audă superiorii. Ceva mai vocali erau sindicaliştii, dar şi locuitorii comunelor.
Cert este că, odată cu schimbarea puterii, noua conducere a Poliţiei a reevaluat situţia şi a înţeles că sătenii din Bistriţa-Năsăud şi de oriunde sunt obişnuiţi să ia contact direct cu poliţistul din comună şi să ştie că în permanenţă găseşte pe cineva la post.

Comentarii

29/08/12 12:18
Vizitator

Doi incarca, doi descarca, noi muncim cu drag. In toamna lui 2011, posturile de poliţie din cele 58 comune din judeţul Bistrita -Nasaud au fost desfiinţate, iar in locul lor au fost organizate, şapte secţii de poliţie comunală, la Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Prundu Bârgăului, Petru Rareş şi Sânmihaiu de Câmpie. La nici un an de la aceasta, mai exact din 1 septembrie, în baza reglementărilor legale se reorganizează structurile de poliţie din mediul rural. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud rămân operaţionale cele 7 Secţii de Poliţie Rurală care vor avea în componenţă cele 58 de Posturi de Poliţie Comunală ce vor fi reanfintate prin redistribuirea personalului existent.
Cu alte cuvinte revine in actualitate zcerea: "Fa-ma Doamne ce n-am fost, padurar si sef de post"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5