Prefectul Ioan Ţintean, într-o „şedinţă de suflet” cu micii artişti de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuţi

Prefectul Ioan Ţintean s-a întâlnit miercuri, cu un grup de copii de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuţi, coordonat de vicepreşedintele Mihaela Lungu şi preotul Nicolae Moroz, tema principală fiind conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti. Întrevederea a avut loc în sala mare a Palatului Administrativ, unde artiştii bucovineni au marcat încă un moment înspre regăsirea identităţii comune.
„Cu foarte mare seriozitate, copiii au luat loc la masa oficială unde s-a discutat despre evenimentele istoriei care ne unesc şi, totodată, despre rolul activităţilor culturale în care sunt implicaţi, pentru menţinerea vie a simţămintelor româneşti autentice”, se arată în comunicatul transmis de Cancelaria Prefectului.
Potrivit sursei citate, distinşii oaspeţi au mărturisit că se află pentru prima dată în judeţul Bistriţa-Năsăud şi, totuşi, au un plăcut sentiment de „acasă” prin căldura cu care sunt întâmpinaţi în fiecare loc pe care îl vizitează. La rândul său, prefectul Ioan Ţintean a menţionat că este un susţinător al intensificării relaţiilor de colaborare, oferindu-şi sprijinul în acest sens şi invitându-i să revină pe meleagurile bistriţene, unde vor fi primiţi cu căldură, oricând.

Reprezentanţii Centrului Bucovinean de Artă Cernăuţi se află în aceste zile în Bistriţa-Năsăud, la invitaţia preotului Ioan Titieni, care s-a îngrijit de cazarea lor la Centrul Cultural Sf. Pahomie din Gledin, comuna Monor. De asemenea, bistriţeanca Angela Socolean îi va însoţi într-un tur al judeţului, pentru a le prezenta principalele obiective. „La finalul întâlnirii, preotul Nicolae Moroz a rostit o rugăciune, iar copiii au interpretat câteva cântece, oferindu-ne o zi cu adevărat specială, pentru care le mulţumim. În concluzie, a fost o „şedinţă” de suflet, ce se impune a fi repetată”, se menţionează în documentul remis redacţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5