Prefectul Ioan Ţintean, la parafarea parteneriatului cu UNPR: Mediul de afaceri rămâne prioritar pentru Guvern
Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Uniunea Naţională a Patronatului Român au semnat ieri, prin prefectul Ioan Ţintean şi preşedintele Ioan Lucian, un acord de parteneriat în vederea susţinerii întreprinzătorilor privaţi, stimulării liberei iniţiative şi întăririi relaţiilor dintre membrii asociaţiei şi serviciile publice deconcentrate din judeţul Bistriţa-Năsăud.
La eveniment au participat şi subprefectul Ovidiu Frenţ şi câţiva reprezentanţi ai mediului de afaceri bistriţean, precum Florin Urîte, Mircea Taloş, Ioan Stejerean.
„Am subscris să intrăm în această formă de colaborare, pentru că mediul de afaceri, orice am zice, rămâne prioritar pentru Guvern, pentru statul român. Dacă nu ai mediu de afaceri, e greu să ai altele. Vă felicit pentru modul în care aţi gândit această organizaţie, pentru pragmatismul cu care derulaţi această activitate, iar roadele se vor vedea într-un viitor apropiat”, a punctat prefectul Ioan Ţinteam.
De cealaltă parte, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian, a precizat că judeţul Bistriţa-Năsăud este al treilea judeţ unde se semnează aceste parteneriate cu Instituţia Prefectului, după Bihor şi Satu Mare. „Acest acord de parteneriat priveşte viitorul mediului de afaceri din Bistriţa-Năsăud. Ne-am dorit ca acest acord să se semneze pentru a transmite un semnal că nu există niciun fel de bariere între mediul de afaceri şi Instituţia Prefectului, ci dimpotrivă trebuie să fim parteneri. (...) Paşii cei mai importanţi îi vom face când vom veni către instituţia dumneavoastră cu propuneri concrete. Noi avem în tolba noastră câteva propuneri concrete pe care dorim să le materializăm în judeţul Bistriţa-Năsăud”, a menţionat Ioan Lucian.
În completare, consilierul judeţean Florin Urâte a menţionat că întâlnirile dintre asociaţiile patronale şi autorităţile judeţene şi locale sunt oportune. „Este bine ca în anumite decizii importante să fie consultat mediul de afaceri. Am propus Consiliului Judeţean să constituim un Consiliu al oamenilor de afaceri, pentru că, cu siguranţă, se pot naşte idei, se pot alinia mai bine priorităţile pentru judeţ. Din punct de vedere al mediului de afaceri şi de legat de autorităţi, se poate vorbi de reducerea taxelor în anumite zone, având drept scop o diminuare a impactului fiscal pentru anumite firme, de infrastructură, de parteneriatele public-privat. (...) Cu siguranţă, un dialog mai strâns între asociaţiile patronale, Prefectură, Consiliul Judeţean şi consiliile locale pot naşte primele proiecte de parteneriate publice-private”, a spus Florin Urâte.
Citiţi şi:
- Dialogul – singura soluție viabilă
- Prefectul Stelian Dolha s-a intalnit cu mediul de afaceri din judet. Pandemia poate fi o oportunitate de resetare a unor ramuri economice
- Primarul Ioan Turc, după întâlnirea cu Uniunea Națională a Patronatului Român: Birou unic de avizare, la Primăria Bistriţa
- Duet ministerial, la Bistriţa
- Dezbateri intense între mediul de afaceri şi parlamentari ai judeţului Bistriţa-Năsăud
Adaugă comentariu nou