Prefectul Ioan Țintean a primit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolitul Andrei

sursa Radio Renasterea

În a doua zi de Crăciun, credincioșii bistrițeni s-au bucurat de prezență arhierească. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfinţii Apostoli Petru, Pavel şi Andrei” din municipiul Bistrița.

Slujba a fost săvârșită în sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican, inspectorul eparhial pentru tineret al județului Bistrița-Năsăud, pr. Tudor Mudure și preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” pr. Marius Pintican, precum şi preoţii parohi ai bisericii. La slujbă au asistat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prefectul Ioan Țintean, administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, vicepreşedintele Consiliului Județean, Alexandru Pugna şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

În cuvântul de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre importanța milosteniei și a filantropiei, dând drept exemplu activitatea Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Bistrița, coordonată de Pr. Marius Pintican. În cadrul Liturghiei, foarte mulți credincioși, în special copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar cei mici au primit din partea ÎPS Andrei, la finalul slujbei, mici daruri. De asemenea prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean a primit din partea Înaltpreasfinției Sale, Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Clujului.
"Deja este o tradiție ca în a doua zi de Crăciun și de Paște, ÎPS Andrei să fie în mijlocul credincioșilor din Bistrița.
La fel a fost și astăzi, când Ierarhul nostru a oficiat Sfânta Liturghie în doua zi de Crăciun la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Municipiul Bistrița. M-am rugat, alături de sute de oameni, prezenți la slujbă, pentru binele țării noastre și a județului nostru.
La finalul slujbei a avut loc un moment festiv, ÎPS Andrei oferindu-i domnului Prefect Ioan Țintean ”Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului. Vreau să îl felicit pe această cale pe domnul Prefect, care astăzi a primit această distincție în semn de respect față de sprijinul oferit bisericii și misiunii acesteia" declară preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5