Prefectul Mica Oprea şi subprefectul Ioan Zăgrean, învestiţi în funcţie!

Prefectul Mica Oprea şi subprefectul Ioan Zăgrean au depus jurământul la preluarea noilor funcţii. La evenimentul găzduit de sala de şedinţă a Palatului administrativ au participat preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Bistriţa – Ioan Turc, subprefectul Atilla Decsei, secretarul general al Prefecturii – Eugen Curteanu, senatorul Ovidiu Florean, deputaţii Daniel Suciu şi Bogdan Ivan, primarii Cătălin Bota (Sângeorz Băi), Romeo Florian (Lechinţa), Ioan Moniţa (Romuli), Grigore Ţiolan (Feldru), viceprimarul Sorin Hangan. De asemenea, au fost invitaţi directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa – dr. Gabriela Deak, directorul executiv al DSP B-N – dr. Anca Andriţoiu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă – dr. Annabella Muzsi, consilierul judeţean Calo Viorica, creatorul popular - Virginia Linul, comandanţii Poliţiei, Jandarmeriei, a ISU, dar şi reprezentanţi ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”. Nu în ultimul rând, la momentul solemn au participat protopopul de Bistriţa – pr. Alexandru Vidican, protopopul greco-catolic – pr. Ioan Frişan, protopopul romano-catolic – Gered Peter, dar şi pastori ai bisericilor neoprotestante.

          „Vă mulţumesc pentru că aţi fost alături de noi la acest moment important. Sper să nu vă înşel aşteptările şi să nu dezamăgesc pe nimeni”, a declarat prefectul Mica Oprea, în cadrul ceremoniei de învestire.

          Subprefectul Ioan Zăgrean a menţionat că, după 30 de activitate în domeniul privat, a sosit ziua în care experienţa şi înţelepciunea dobândite de-a lungul atâtor ani să fie împărtăşite în zona administraţiei. „Nu în favoarea dumneavoastră, nu în favoarea mea, ci vreau ca această experienţă să fie în favoarea cetăţenilor. Sunt convins că noi suntem vremelnic puşi aici şi vreau ca după mine să rămână ceva. Vă asigur de bunele mele intenţii, voi colabora cu dvs. instituţional, legal. În viaţa mea privată, am fost singurul care am luat decizii şi la mine nu există, n-au existat şi nu vor exista cuvintele „Nu se poate!”. Totdeauna putem realiza ceea ce ne propunem ca obiectiv. Vă asigur de tot concursul meu şi din poziţia pe care am dobândit-o vom găsi soluţii în favoarea cetăţenilor”, a declarat subprefectul Zăgrean.

          Subprefectul Decsei Atilla i-a asigurat pe noii colegi de buna colaborare în favoarea cetăţeanului, aceasta fiind menirea acestor funcţii.

          „E un moment important în istoria judeţului Bistriţa-Năsăud. În urma depunerii jurământului, o nouă echipă preia conducerea unei instituţii importante a judeţului, Instituţia Prefectului. Îmi doresc foarte mult ca împreună, cu ajutorul bunului Dumnezeu, să facem lucruri bune pentru oameni. Trecem prin perioade extrem de complicate în care Instituţia Prefectului are un rol determinant. Aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor din PSD B-N care, în urma propunerii făcute, cu o singură excepţie, au acceptat propunerea ca domnişoara Mica Oprea să ocupe poziţia de prefect. D-ra Mica Oprea şi-a dedicat întreaga viaţă cetăţii, cetăţenilor şi legii. În aceste vremuri tulburi am luat decizia să facem o propunere în persoana unui profesionist desăvârşit care să nu aibă niciun fel de interes politic şi care să-şi folosească timpul şi energia în totalitate pentru interesul cetăţenilor. Sunt ferm convins că d-ra Mica Oprea va face acest lucru şi că în Instituţia Prefectului, începând de astăzi, nu se va mai face politică”, a spus preşedintele Radu Moldovan.

          În mesajul său, preşedintele Consiliului Judeţean a a cerut ca în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să fie cooptaţi şi reprezentanţi ai părţilor care vor trebui să respecte anumite decizii, fie că e vorba de autorităţi locale, fie de companii HoReCa etc.. „Cred că CJSU trebuie revizuit de urgenţă şi componenţa lui trebuie completată cu toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Bistriţa-Năsăud. Trebuie să fie implicaţi toţi cei care vor fi afectaţi de deciziile pe care va trebui să le luăm”, a adăugat preşedintele Moldovan.

          Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a punctat că este un moment bun pentru administraţia judeţului. „Profesionalismul domnişoarei Mica Oprea, statutul, parcursul, echilibrul domnului Ioan Zăgrean sunt o garanţie că gestionarea problemelor specifice Instituţiei Prefectului se va face impecabil. Primăria municipiului Bistriţa este o instituţie care în mod curent colaborează cu Instituţia Prefectului, de aceea sunt sigur că vom avea un partener corect din punct de vedere instituţional. Cred că este o echipă pentru următorii trei ani”, a spus primarul Turc.

          La final, toţi cei prezenţi au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”, iar protopopul Alexandru Vidican a binecuvântat audienţa, menţionând că în toate momentele Biserica este alături de conducători şi de Armată. „La fiecare Sfântă Liturghie repetăm: Încă ne rugăm pentru binecredinciosul popor român, pentru conducătorii ţării noastre, pentru mai marii oraşelor şi ai satelor, pentru biruitoarea de Hristos Armată. Biserica este şi la bine, şi la rău, şi la încercări alături de popor”, a transmis pr. Alexandru Vidican.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5