Prefectul Stelian Dolha: Școlile din Bistrița-Năsăud nu vor mai plăti anul acesta taxa de salubrizare!

Școlile din Bistrița-Năsăud nu vor mai plăti anul acesta taxa de salubrizare. Sunt invitate în schimb să promoveze campanii pentru mediu

Prefectul Stelian Dolha a avut joi, 18 martie o întrevedere cu directorul general al Supercom S.A, Ilie Ionel Ciuclea, în cadrul căreia a discutat chestiuni legate de problemele de mediu din Bistrița-Năsăud și modalitatea prin care operatorul județean de salubritate se poate implica mai activ în efortul de educație pentru mediu.

Conducerea companiei Supercom a fost de acord să se implice susținut la nivelul școlilor din județ, în campanii de informare și promovare a educației pentru un mediu curat și colectare selectivă.

Astfel, un prim proiect-pilot susținut financiar de Supercom S.A, al cărui grup țintă sunt elevii, s-ar putea demara la Maieru, acolo unde conducerea instituției de învățământ și-a arătat deja disponibilitatea.

La solicitarea prefectului, directorul general de la Supercom SA a fost de acord cu suspendarea taxei de salubrizare în perioada 1 aprilie 2021-31 decembrie 2021 datorată de instituțiile de învățământ public din județ. Așa că, începând de luna viitoare grădinițele, școlile primare, gimnaziale si liceele, în total 330 de unități de învățământ din județ, nu vor mai plăti taxele de salubritate până la sfârșitul anului. În contrapartidă, banii economisiți din taxa de salubritate de la nivelul școlilor ar putea fi utilizați de administrațiile locale pentru sprijinirea unor acțiuni punctuale de educație pentru mediu.

”Preocupările pentru un mediu curat trebuie să depășească etapa bunelor intenții și a declarațiilor. Malurile râurilor copleșite de gunoaie, depozitele de gunoi aruncate la întâmplare, cantitatea mare de deșeuri neselectate sunt dovezi că mai avem foarte mult de lucru. Copiii noștri pot deveni însă aliați în această campanie pentru un mediu mai curat. Ei sunt primii care pot să-i învete pe adulți, pe parinții lor, bunici și rude, cât de important este să respecți mediul și natura. Salut decizia conducerii Supercom de a se implica în această campanie alaturi de școli și de primării, dar și de a renunța la taxa de salubritate a școlilor pentru o utilizare a acesteia direct în campanii” a transmis prefectul Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5