Premieră în România! Strat de uzură de mixtură asfaltică inovativă, turnat pe DJ 172 Cociu-Mocod-Zagra

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud anunţă o premieră pentru România, care a avut loc în Poarta Transilvaniei - Bistrița-Năsăud. "Pe un tronson de 1,8 km din drumul județean 172 ce duce din Cociu-Mocod, la Zagra, se toarnă un strat de uzură din mixtură asfaltică inovativă. Cu o durată de viață cu 50% mai mare, în comparație cu unul convențional, costuri de întreținere cu 30% mai mici, rezistență la trafic greu, caracteristici îmbunătățite la temperaturi scăzute cât și la temperaturi ridicate, distanța de frânare mai scurtă cu 5-10%, zgomot de rulare mai mic, ne demonstrează că în orice domeniu se poate inova, când îți dorești să lucrezi la cel mai înalt nivel. Felicitări companiilor Frasinul și MOL care au investit în inovare și ne-au dat astăzi un exemplu de profesionalism şi implicare", a menţionat preşedintele Radu Moldovan.

La evenimentul de la Cociu (comuna Şintereag) au participat directorul general Marcel Boloş de la ADR Nord-Vest, primarii Nicolae Moldovan (Beclean), Dorin Vlaşin (Năsăud), Cătălin Bota (Sângeorz-Băi), Aurel Horea (Ilva Mică), Doru Crişan (Prundu Bârgăului), Vasile Borş (Maieru), Tinu Grapini (Rodna), Vasile Şut (Tiha Bârgăului), Ioan Moniţa (Romuli).

„E o mare bucurie pentru mine că astăzi scriem istorie în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde se face performanţă. Am alături pe cei mai performanţi primari din ţară şi nu folosesc cuvinte mari. Mă bucur că noi, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, am reuşit performanţa de a lua, în anul 2018, 105 milioane euro din cele 165 milioane euro puşi la dispoziţia consiliilor judeţene. E o mândrie pentru mine ca aici, pe DJ 172, să aibă loc acest eveniment de inagurare a acestui proces inovativ. Îi felicit pe cei de la Frasinul că şi-au asumat găsirea unor soluţii, le mulţumesc celor de la MOL că au acceptat să suporte împreună cu grupul de firme Frasinul acest tronson experimental de 1,8 km. Diferenţa este vizibilă cu ochiul liber. Ce m-a impresionat pe mine cel mai tare a fost creşterea cu 50% a duratei de viaţă, pentru reducerea costurilor de întreţinere, reducerea zgomotului, a distanţei de frânare. Un alt lucru important este creşterea suportabilităţii la tonajul ridicat. În plus, este şi o componentă verde. Mulţumesc Frasinul, mulţumesc Camelia Ene, director general MOL România”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

***
Lucrările de modernizare pe DJ 172 au fost adjudecate în urma licitaţiei de SC Frasinul SRL, liderul asocierii, Hydrostroy ADE şi Someş Top Grup SRL, contractul de lucrări fiind parafat în 2020. Valoarea totală a lucrărilor este de 70.373.285 lei, adică 14,9 milioane euro, sursa de finanţare fiind fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Durata de execuţie a contractului este de 16 luni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5