Presa o numeşte regina păstrăvului bistriţean! După ce a adus Medalii de aur pentru bucătăria bistriţeană din Turcia, chef Nina Rus duce bucatele româneşti în Coreea. Urmează Cupa Culinară Mondială !

An bogat în acţiuni pentru chef Nina Rus, managerul Păstrăvăriei Rin din Romuli. După participarea la emisiunea Chefi la cuţite, cariera bistriţencei a cunoscut o adevărată ascensiune fiind, în momentul de faţă, solicitată să reprezinte ţara la o serie de concursuri din străinătate.
Astfel, după ce a câştigat patru medalii la Festivalul Peştelui durabil de la Sibiu, bistriţeanca a reprezentat cu succes ţara la un festival în Turcia, la Izmir, de unde s-a întors cu trei medalii de aur, bistriţeanca spunând că turcii au mâncat pe rupte preparatele ei.
Joi dimineaţa, Nina Rus va lua avionul spre Coreea de Sud, unde va fi prezentă la o competiţie internaţională la Seul, unde suntem convinşi că prin dish-urile ei va impresiona juriul.
„Îmi doresc ca împreună cu echipa României să luăm numai aur şi să aducem Cupa coreenilor în ţara noastră. Voi concura la patru probe: peşte, pui, vită şi porc. Nu am avut timp să mă pregătesc deloc, cu atâtea concursuri, dar şi cu administrarea pensiunii, însă voi face ce îmi vine în gând, pe loc, voi risca în combinaţii mai ciudate care sper să le placă juraţilor”, ne-a declarat Nina Rus.
Un punct important pentru bistriţeancă va fi participarea la Cupa Culinară Mondială ce va avea loc în toamnă la Luxemburg, ce se derulează o dată la patru ani, iar ea a fost selectată dintre sute de bucătari români să reprezinte ţara.
Dintre reţetele de succes ale Ninei Rus amintim păstrăv file cu piure de păstârnac cu vanilie și mascarpone, sos de physalis cu vin roșu și fructul pasiunii, spumă de grapefruit și pop corn de quinoa; păstrăv aromatizat cu cimbrișor și piper roșu, piure de țelină aromatizat cu salvie, sos de lămâie și vin roșu și perluțe de mazăre în pudră de mazăre cu cilli; cotlet de miel în crustă de pudră de mazăre cu cilli, piure de cartof dulce cu sfeclă și fenicul, linte cu portocală și coriandru și sos de smochine cu cafea; paste cu vită din prosecco, gorgonzola și radicchio”, a explicat chef Nina Rus. De asemenea, Nina Rus i-a impresionat cu preparatele ei şi pe ieşeni, la standul din Parcul Copou fiind coadă, iar presa ieşeană a numit-o pe Nina Rus „regina păstrăvului bistriţean”.
Nina Rus este implicată şi în acţiuni caritabile, de curând pregătind bucate alese, printre care şi renumita sacuscă din păstrăv, pe care l-a dus la Mănăstirea Agapia.
Îi urăm mult succes în toate competiţiile şi ne bucurăm pentru toate realizările ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5