Cel mai mare chef din istoria judeţului ! Nina Rus le-a suflat toate premiile coreenilor ! Cinci medalii de aur ajung din Seul la Romuli

Chef Nina Rus, managerul Păstrăvăriei Rin din Romuli, se află pe val, în ceea ce priveşte bucătăria. După participarea la emisiunea Chefi la cuţite, cariera bistriţencei a cunoscut o adevărată ascensiune fiind, în momentul de faţă, solicitată să reprezinte ţara la o serie de concursuri din străinătate.
Astfel, după ce a câştigat patru medalii la Festivalul Peştelui durabil de la Sibiu, bistriţeanca a reprezentat cu succes ţara la un festival în Turcia, la Izmir, de unde s-a întors cu trei medalii de aur, Nina Rus a luat avionul spre Coreea de Sud.

Prezentă la concursul internațional Korean Challenge Culinary Cup 2018, competiția desfășurată în centrul expozițional din Daejeon City, spațiul în care s-a organizat Congresul Mondial al World Association of Chefs Societies în anul 2012 din Seul, Nina Rus a reuşit cu dish-urile ei să impresioneze juriul, luând aur la toate probele. Împreună cu echipa României, din care bistriţeanca a făcut parte alături de Iulia Drăguţ şi Radu Zărnescu, a adus în România nu mai puţin de 5 medalii de aur. „Iată că am reuşit să impresionăm juriul şi am luat numai aur în competiţia internaţională în care am gătit preparate din peşte, pui, vită şi porc. Şi aici, în capătul lumii, bucătăria românească este apreciată, ceea ce înseamnă că din punct de vedere culinar suntem printre primii”, ne-a declarat, din Seul, Nina Rus.

Dintre reţetele de succes ale Ninei Rus amintim păstrăv file cu piure de păstârnac cu vanilie și mascarpone, sos de physalis cu vin roșu și fructul pasiunii, spumă de grapefruit și pop corn de quinoa; păstrăv aromatizat cu cimbrișor și piper roșu, piure de țelină aromatizat cu salvie, sos de lămâie și vin roșu și perluțe de mazăre în pudră de mazăre cu cilli; cotlet de miel în crustă de pudră de mazăre cu cilli, piure de cartof dulce cu sfeclă și fenicul, linte cu portocală și coriandru și sos de smochine cu cafea; paste cu vită din prosecco, gorgonzola și radicchio”, a explicat chef Nina Rus. De asemenea, Nina Rus i-a impresionat cu preparatele ei şi pe ieşeni, la standul din Parcul Copou fiind coadă, iar presa ieşeană a numit-o pe Nina Rus „regina păstrăvului bistriţean”.
Nina Rus este implicată şi în acţiuni caritabile, de curând pregătind bucate alese, printre care şi renumita sacuscă din păstrăv, pe care l-a dus la Mănăstirea Agapia.
Îi urăm mult succes în toate competiţiile şi ne bucurăm pentru toate realizările ei.

Echipa Culinară a României a câștigat 55 de medalii de aur la categoriile Live Cooking Show - Individual și cupa la echipe pe națiuni la categoria Live Cooking Show - National Teams! Felicitări Adrian Lucian Sipoteanu- Căpitanul Echipei României, Romeo Lucian Smith, Spinu Vasile, Adrian Sisiu, Nina Rus, Elena Padurariu, Marian Popovici, Rusu Codrut , Sebastian Andrei, Szucs Adrian și Patrichi Florin! Rezultatele obținute reflectă încă o dată nivelul de profesionalism și pregătire al membrilor Asociațiilor ACEEA și Euro-Toques, organizații care reprezintă cu mândrie și succes țară noastră peste hotare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5