Preșcolarii din cadrul Școlii Gimnaziale Ilva Mare au participat la activități outdoor inedite și ateliere creative gratuite

Profesorii și preșcolarii din cadrul Școlii Gimnaziale Ilva Mare, comuna Ilva Mare, județul Bistrița-Năsăud,  au participat la activități outdoor, educative și distractive desfășurate într-un spațiu amenajat special în curtea școlii.

Prin proiectul „Activități outdoor”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Școala Gimnazială Ilva Mare, le-a oferit copiilor din cadrul instituției de învățământ, oportunitatea să învețe prin jocuri și să își dezvolte, în același timp, abilitățile motrice, sportive și socio-personale.

Desfășurat în perioada septembrie – noiembrie 2023, proiectul s-a dovedit a fi un real succes, contribuind la  dezvoltarea creativității, a imaginației și a spiritului antreprenorial. Totodată, prin intermediul activităților propuse în cadrul acestui proiect, se conturează un progres în ceea ce privește autodisciplina, empatia și compasiunea, dar și abilitățile sau deprinderile practice.

Lansarea spațiului special amenajat în curtea Școlii Gimnaziale Ilva Mare, în cea mai apropiată latură a grădiniței, a debutat cu activitatea Starea de spirit, sub formă educativă, relevantă, plină de optimism și veselie. Următoarele activități s-au concentrat asupra exersării abilităților de coordonare și au contribuit la dezvoltarea abilităților motrice, a spiritului de echipă și la consolidarea cunoștințelor privind latura senzorială și ludică.

În cadrul proiectului, preșcolarii au luat parte și la ateliere de creație, dar și la activități sportive menite să le ofere porția de mișcare zilnică.

Datorită acestui proiect, în cadrul căruia Școala Gimnazială Ilva Mare a beneficiat de amenajarea unui spațiu atractiv și prietenesc, cadrele didactice, au acum posibilitatea să desfășoare activități outdoor prin intermediul cărora preșcolarii sunt pregătiți pentru viața în aer liber, activități în care se îmbină teoria cu practica și care au avantajul că mobilizează exemplar resursele corporale și mintale. Totodată, ele produc efecte educative mai puternice și mai durabile privind dobândirea capacității de stăpânire a unor situații complexe, de inovare, de conducere, de spirit de echipă și de comunicare.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de

 

finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.

Școala Gimnazială Ilva Mare, jud. Bistrița-Năsăud este o școală situată în mediul rural, cu un număr de aproximativ 300 de preșcolari/elevi. Instituția promovează egalitatea de șanse și nediscriminarea, punând în valoare potențialul fiecărui copil.

 

Contact:

Pop Dana

Director instituție

E-mail: [email protected]

Telefon: 0727465497

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5