Președintele Consiliului Județean: Autospecială de teren pentru Salvamont, prin fonduri europene! Ajutor rapid chiar și în vârf de munte

Investiții pentru viață, pentru ajutor rapid chiar și în vârf de munte! Un autovehicul de intervenție, nou echipat, a ajuns în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud, inclusiv cu remorcă pentru câinii de căutare-salvare, anunță președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
"Cu ajutorul acestui autovehicul, colegii mei de la Salvamont se vor putea deplasa mai rapid chiar și pe terenurile accidentate, vor putea acorda primul ajutor calificat persoanelor și vor putea transporta victimele. De asemenea, anul acesta avem prins în bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, achiziția unei drone profesionale de căutare cu termoviziune, laptop de analiză a imaginilor, binoclu cu termoviziune și 2 telefoane prin satelit, care completează serviciile oferite de Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița -Năsăud.
Ne dorim ca echipa noastră de la Salvamont să nu fie nevoită să folosească aceste dotări, dar pentru orice eventualitate.", declară președintele Radu Moldovan.
***
Este vorba despre un proiect finanțat prin fonduri europene obținute de către Ministerul de Interne, prin care unitățile de Salvamont din țară au fost dotate cu 34 de autospeciale de intervenție. Autospecialele au fost achizionate de IGSU în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin "Programul Operational Regional 2014-2020" și au fost predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5