Preşedintele IGF, Dorel Cosma, şi Orchestra Cununa de pe Someş, la Voiron, Franţa

Orchestra profesionistă „Cununa de pe Someş” a Palatului Culturii Bistriţa, dirijată de Alexandru Demeter, se află, zilele acestea, în Franţa, la invitaţia directorului general al Festivalului Internaţional de Folclor, Nicolas Charlety, care este şi preşedinte adjunct al IGF.
Grupuri folclorice din Cuba, Mexic, Vietnam, Rusia, Congo şi Franţa prezintă frumuseţile tradiţiilor internaţionale, pe scena din oraşul francez. Interesant este faptul că teatrul cu peste 2000 locuri este umplut până la refuz în fiecare seară, deşi preţul unui bilet este de 17 euro.
Orchestra noastră prezintă suite din toate zonele ţării, prestaţia ei fiind aplaudată atât pe scena teatrului, cât şi în momentele realizate în diverse puncte importante ale oraşului.
Pe lângă virtuozitatea dirijorului Alexandru Demeter, merită apreciată şi prestaţia talentatei naiste Raluca Vasiluţ, cu piese din repertoriul lui Gheorghe Zamfir.
La recepţia oficială, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, Dorel Cosma, Cetăţean de Onoare al orașului Voiron, a avut o discuţie cu primarul Julien Polet, care a anunţat oficial că a semnat documentele prin care IGF va avea un spaţiu ultramodern pentru Academia de Artă, acesta intrând în patrimoniul federaţiei, pe lângă sediul istoric al forumului ce anul acesta marchează 70 de ani.
După cum ne informează Dorel Cosma, în cadrul Academiei de Arte IGF se va studia muzică, coregrafie, dar şi istoria tradiţiilor.
După momentele de gală, artiştii se vor reîntoarce acasă, unde pregătirile pentru Festivalul Internaţional „Nunta Zamfirei” sunt în toi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5