Președintele PSD, Radu Moldovan, a făcut publice numele parlamentarilor.Vezi surprizele!

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a mulțumit, în cadrul unei conferințe de presă, cetățenilor din  județ pentru votul acordat, un vot pozitiv pentru măsurile din programul de guvernare, dar și pentru realizările echipei social-democrate, atât de la nivel local, cât și național.

„Cred că e pentru prima dată după Revoluţie când avem un vot pozitiv, un vot pro ceva, care este votul pro programul de guvernare şi a măsurilor pe care viitorul Guvern PSD le va lua. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, PSD are 45,62% la Senat, 45,47% la Camera Deputaţilor. Am câştigat alegerile în toată zona urbană, în municipiul Bistriţa şi cele trei oraşe, Beclean, Năsăud şi Sângeorz Băi, plus încă în 45 de comune, deci în 11 unităţi administrativ-teritoriale unde sunt primari de altă culoare politică faţă decele 38 de UAT-uri în care sunt primari colegi din PSD”, a declarat liderul PSD BN.

Potrivit acestuia, faptul că PSD a câştigat în atâtea localităţi e un „semn” care obligă partidul şi care îi confirmă decizia de a nu amesteca politica în administraţie şi de a trata toate comunităţile în mod egal, fără a ţine cont de apartenenţa politică a primarului. Moldovan a menţionat că PNL a câştigat alegerile parlamentare în 7 comune, iar UDMR, într-o singură localitate.

„E al treilea rezultat în Transilvania, am căzut două poziţii. Eram obişnuiţi să fim pe primul loc. Au luat exempul nostru şi alte organizaţii, avem în faţă judeţele Hunedoara şi Caraş Severin. Mă bucur că încă am prins podiumul, ţinând cont că pentru prima dată PSD reuşeşte să câştige aproape în toată Transilvania, excluzând judeţele unde populaţia maghiară e majoritară sau cuu o pondere importantă. Am pierdut la Cluj la 0,02%, am putea sspune că şi acolo e apoape o victorie, ţinând cont de cum este reprezentată administraţia în Cluj şi că ponderea municipiului Cluj-Napoca e 50% din judeţ”, a menţionat acesta.

Preşedintele PSD BN a precizat că potrivit numărătorii paralele a formaţiunii, efectuate în două modalităţi, atât în format electronic, cât şi cu copii după procesele-verbale, dar şi simulării făcute la nivel naţional , deputaţii judeţului Bistriţa-Năsăud sunt Adriana Doina Pană, Daniel Suciu (PSD), Robert Sighiartău (PNL), Ioan Ţintean (ALDE) şi Cristina Iurişniţi (USR), mandatele de senator fiind adjudecate de Ioan Deneş (PSD) şi Ioan Simionca (ALDE).

         Radu Moldovan a menţionatcă PSD se îndreaptă spre o majoritate absolută în Parlament, care va determina eliminarea discuţiilor despre cum interpretează preşedintele României majoritatea şi cine face nominalizarea pentru funcţia de premier.

„E o obligaţie foarte mare pentru PSD încrederea acordată de cetăţeni, îi felicit pe cei trei colegi ai mei care au fost reconfirmaţi, realeşi şi le spun aici că aşteptările noastrede la ei, şi ale mele şi ale cetăţenilor, sunt foarte mari, iar dacă nu vor face ceea ce trebuie eu voi fi primul care îi va critica, public, la modul foarte serios. România are nevoie de un Parlament foarte puternic, are nevoie de un Parlament care să reprezinte cetăţeanul şi drepturile lui, are nevoie ca Parlamentul să fie orul reprezentativ suprem al poporului român, care controlează în mod democratic şi corect tot ce se întâmplă în România.

Aştept ca Parlamentul României să controleze Guvernul şi să  controleze instituţiile statului, care să înţeleagă că sunt în slujba cetăţenilor români. Noi cetăţenii români, cu mine în frunte, le-am acordat acest vot de încredere parlamentarilor noştri şi sunt încrezător că în ceasul al 12-lea, vom înţelege că Parlamentul îşi poate recâştiga încrederea cetăţenilor într-o singură variantă, în care o să fie parlamentari şi nu mameluci, pe sub bănci, prin Parlament”, a spus preşedintele PSD BN.

Nu în ultimul rând, Moldovan a menţionat că e nevoie de o cu totul altfel de politică, de un altfel de comportament politic, arătându-se încrezător faţă de prestaţia celor 3 parlamentari PSD BN care nu au „nicio pată”, nicio umbră, niciun „schelet” prin dulap, ci doar încrederea cetăţenilor. „Împreună cu ceilalţi primari o să le stăm alături, să-i sprijinim, în a le arăta cetăţenilor că putem să facem lucruri pentru ei, aşa cum am făcut în administraţie. În momentul de faţă, nu mai avem nicio scuză, cetăţenii ne-au acordat încrederea lor. Cetăţenii ne-au dat o a doua şansă, după 2012, a treia nu o mai prindem”, a concluzionat preşedintele PSD BN.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5