Președintele Radu Moldovan: Centura Bistriței cu încă un pas mai aproape de realizare!

Centura Bistriței cu încă un pas mai aproape de realizare, după ce a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru realizarea drumului de mare viteză BAIA MARE - BISTRIȚA, anunță președintele Radu Moldovan. Centura Bistriței este inclusă în Lotul 2 Dej – Bistrița.

"Prin elaborarea studiului de fezabilitate se urmărește decongestionarea traficului din oraș, reducerea timpilor de parcurs ai autovehiculelor, îmbunătățirea condițiilor de circulație, siguranță rutieră, reducerea emisiilor poluante, răspunzând astfel cerințelor de dezvoltare economică.
Un proiect finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile - Programul Operațional de Transport, cu o durată de 18 luni.
Avem nevoie de Centura Bistriței ca de aer și facem tot ce ne stă în putință ca acest proiect să devină realitate!", declară președintele Radu Moldovan.
***
Joi, 26.01.2023, C.N.A.I.R. S.A. a semnat 2 contracte având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru "Drum de mare viteză Baia Mare - Bistrița, Lot 1 Baia Mare – Dej și Lot 2 Dej - Bistrița, cu ofertantul declarat câștigător, respectiv Asocierea S.C. QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA S.R.L. - S.C. METROUL S.A. - CAPITAL VISION S.R.L.
Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 1 este de 12.746.666,57 lei fără TVA.
Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 2 este de 8.376.369,89 lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile - Programul Operațional de Transport.
Durata fiecărui contract este de 18 luni, din care:
· Studiul de Fezabilitate - 14 luni de la Data de Începere;
· Documentația suport pentru Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru depunerea și susținerea Aplicației de Finanțare - 17 luni de la Data de Începere;

· Documentația Tehnică (parte integrantă din documentația de atribuire) a contractului/contractelor de proiectare și execuție lucrări pentru Asistența Tehnică acordată Beneficiarului, precum și documentele aferente perioadei cuprinse intîe momentul publicării Anunțului/Anunțurilor de Participare și termenul/termenele limită de depunere a ofertelor - 17 luni de la Data de Începere.

Comentarii

27/01/23 07:03
Ion Ciot

Triumfalism deșănțat. Trei Doamne și toți trei se bat cu cărămida-n piept pentru o realizare măreață. De nu cumva mai sunt și alții a ne da de veste.

29/01/23 09:00
Balan Marius- Horea

Nici un politician sau vreun ministru nu are nici un merit in alegerea acestui traseu.
Felicitarile trebuie aduse asoc. Bistrita Civica si celor 4.600 de bistriteni care s-au opus distrugerii padurii Codrisor semnand o petitie si a faptului ca centura pe acolo era total NEOCOLITOARE.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5