Preşedintele Radu Moldovan: E dreptul străzii să ceară tot ce vrea, dar suntem la o lună după alegeri. Nu organizăm niciun fel de protest

Preşedintele filialei judeţene a Partidului Social Democrat, Emil Radu Moldovan, susţine că respectă dreptul oamenilor de a-şi arăta, în mod civilizat, nemulţumirea, însă, pe de altă parte, Guvernul rezultat în urma alegerilor din 11 decembrie trebuie lăsat să-şi implementeze programul.

„Pe multe dintre întrebările protestatarilor le-am înţeles până sâmbătă, după abrogarea ordonanţelor de urgenţă nu mai înţeleg care sunt acum nemulţumirile oamenilor, dar fiecare dintre noi, atâta timp cât o facem în mod paşnic şi civilizat, avem dreptul să ne exprimăm nemulţumirea, iar cei care suntem pe diferite poziţii de decizie trebuie să luăm act de probleme pe care le ridică oamenii.

Ţinând cont că toate dezbaterile şi nemulţumirile lor sunt legate de o anumită ordonanţă care nu mai este, care a fost abrogată, şi problemele fiind de nivel naţional, nu obişnuiesc să comentez la ce nu mă pricep. (...) E dreptul străzii să ceară tot ce vrea, dar eu cred că suntem la o lună după alegeri şi guvernul ar trebui să fie lăsat să-şi implementeze programul de guvernare”, a declarat liderul PSD BN, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean.

Acesta nu a dorit să comenteze vrianta alegerilor anticipate, asta pentru că priorităţile sale sunt strict administrative.

„Nu-mi cereţi să fac comentarii politice, pentru că pe mine mă interesează Poarta Transilvaniei, despre care am discutat astăzi cu ADR Nord-Vest, mă interesează Castelul de la Posmuş, că a trecut de calificarea administrativă şi urmează să furnizăm date tehnice şi financiare pentru a intra în finanţare. Am discutat cu cei de la ADR Nord- Vest de reabilitarea termică a secţiilor Spitalului Judeţean de pe Alba Iulia, Spitalul TBC şi Căminul de copii de la Beclean. Dacă vreţi să mă întrebaţi de lucruri care mă ocup eu, vă răspund cu mare drag. Astea sunt priorităţile mele”, a adăugat Radu Moldovan.

Preşedintele PSD BN a repeptat că îi respectă pe toţi cei care îşi exprimă, în mod civilizat, nemulţumirile. „În orice democraţie e dreptul ca omul când este nemulţumit de ceva să protesteze într-un fel sau altul. La Bistriţa, toate lucrurile s-au întâmplat în mod civilizat, lucru pe care eu îl apreciez şi mă bucur foarte mult că oamenii protestează, îşi arată nemulţumirea într-un mod civilizat. Nu organizăm niciun fel de protest. Nu ne-a cerut nimeni şi nici nu organizăm proteste”, a concluzionat acesta, pe tema protestelor din ultima vreme, din ţară şi de la Bistriţa. 

Comentarii

07/02/17 15:12
Tudor

PSD-ul merge din greşeală în greşeală spre compromiterea totală si cu toate acestea Raducu face pe prostul spunand ca nu mai înțelege nemulțumirile oamenilor, atata vreme cat aceste nemulțumiri au fost legate de o ordonanță care a fost abrogată. Dupa mintea lui Raducu si a multor PSD-isti, daca cineva fura si este prins, restituie obiectul furat si ar trebui sa scape cu atat. Dupa capul lor fapta sau hotia nu ar mai trebui sanctionata. Asa s-a intamplat si cu „ordonanta nocturna” adoptata pe furis. Intr-adevar, ea a fost abrogata, dar faptuitorii sunt tot acolo. Nu a fost inlaturat nici macar ministrul bulache, intrat in folclor sub numele de „alta intrebare”. Acesta este motivul pentru care protestele continua. Si conform proverbului: „Boala lungă e moarte sigură”, protestatarii cer acum demisia guvernului care a reusit performanta istorica sa-si piarda total credibilitatea in mai putin de doua saptamani. Deontologii PSD sustin ca guvernul are legitimitate data de rezultatul alegerilor. Numai ca, parafrazand expresia lui Tipătescu „O sotietate fara printipuri va sa zica ca nu le are!” , in cazul guvernului Grindeanu s-ar putea spune ca o legitimitate fara credibilitate va sa zica nu exista.

11/02/17 10:28
Bistritean

Da lasati-i sa urle in strada pan-or crapa ...!
Dar va rog frumos inchideti cofetariile si barurile unde se beau etnobotanice si unde se dohaneste canepa bunicilor de la tzara , ca asta-i cauza cred ca ... !
Nu inteleg de ce nu le faceti plangeri si dosare penale tuturor liderilor de la PNL,USR si PMP... in frunte cu Johannis ca astia-s cauza dezordinii din aceasta tzara in acest moment !
Ati vazut ce v-a zis domnul nostru presedinte : " Ati castigat, acum guvernati si legiferati "... ( dar nu oricum ... ci asa cum vreau EU... JOHANNIS ... ca odata va fac dosare la toti si pun GESTAPO-ul pe voi ! )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5