Preţurile mai mari la casă decât cele afişate la rafturi aduc amenzi de 100.000 de lei

Comercianţii care percep alte preţuri decât cele afişate la rafturi ar putea risca sancţiuni de până la 100.000 de lei, potrivit unui proiect de act normativ elaborat recent.

Propunerea are în vedere modificarea Legii 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii, în sensul majorării amenzilor contravenţionale, precum şi al introducerii unei noi practici comerciale în categoria celor considerate incorecte în relaţia cu consumatorii.

Potrivit proiectului, ,,utilizarea de către comercianţi a unor practici comerciale incorecte, astfel cum au fost definite la capitolul II din Legea nr. 363/2007 este interzisă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei până la 100.000 lei".

Totodată, nerespectarea măsurilor dispuse de comisarii pentru protecţia consumatorilor se va sancţiona cu amendă de la 20.000 de lei la 100.000 lei.

Proiectul stabileşte că, se consideră practică înşelătoare activitatea de prezentare spre comercializare a unui produs ce conţine diferenţieri între preţurile cuprinse în acţiunile publicitare (internet, site-ul propriu, pliante), preţul afişat în magazine sau la raft şi preţul real cuprins pe bonul de casă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5