Primăria Bistriţa intenţionează să achiziţioneze clădirea Băncii Allianz Ţiriac. Vezi de ce!

Administraţia municipală îşi propune să achiziţioneze sediul Băncii Allianz Ţiriac din Bistriţa, pentru Direcţia Venituri, care în prezent îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu nu tocmai prietenos. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului Bistriţa în cadrul şedinţei extraordinare în care a fost adoptat bugetul municipiului Bistriţa pentru anul 2017.

„Ne propunem să achiziţionăm clădirea Băncii Ţiriac. Dacă vom reuşi să o achiziţionăm, cealaltă clădire (n.n. – actualulul sediu al Direcţiei Venituri de pe str. Al. Odobescu) se poate disponibiliza, fie să o vindem, fie să o alăcăm altei instituţii,unei şcoli, de exemplu, Centru de performanţă putem face acolo. Sunt mai multe variante, nu am hotărât.

În cazul în care nu reuşim să cumpărăm clădirea Băncii Ţiriac, acea clădire se va reabilita şi să vedem, să o completăm cu o anexă astfel încât cetăţenii când vin să-şi plătească taxele şi impozitele să aibă o zonă civilizată, să spunem, prietenoasă”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

În bugetul municipiului pentru anul 2017, este inclusă duma de 2 milioane lei, la Direcţia Patrimoniu, pentru achiziţie sediu birouri pentru Direcţia Venituri.

***

Consilierii locali bistriţeni au aprobat, în şedinţă extraordinară, bugetul municipiului Bistriţa pe anul 2017.

 Bugetul general al municipiului Bistriţa este de 234,501 milioane lei, la capitolul venituri, în creştere cu aproape 6 % faţă de 2016, şi de 287,183 milioane lei, la capitolul venituri, în creştere cu 30 de procente. Bugetul general este compus din bugetul local, bugetul instituţiilor publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii din bugetul local şi fonduri externe nerambursabile, existând un excedent de 52 milioane lei destinat investiţiilor. O pondere de 24,83% din cheltuieli este alocată investiţiilor. În plus, acest buget „pregăteşte atragerea fondurilor europene”, şi anume 35 de proiecte în pregătire şi execuţie, cu o valoare totală de peste 103 milioane euro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5