Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean îşi dau mâna pentru Gloria Bistriţei! Alocări de 1,9 milioane lei pentru promovarea în Liga a II-a

         Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, şi purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan, au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute pe Stadionul „Jean Pădureanu” că cele două instituţii vor susţine financiar fotbalul bistriţean pentru a reveni la gloria de odinioară.

„Am promis şi am declarat de nenumărate ori, ca înfocat suporter al sportului bistriţean, că vom finanţa şi vom sprijini fotbalul profesionist din Bistriţa. Este momentul în care ne ţinem de această promisiune. Voiiniţia o hotărârede Consiliu Local prin care voi propune finanţarea activităţii sportice a clubului de fotbal Gloria Bistriţa, echipa etalon, simbol, echipa de suflet a bistriţenilor. Mă bucur că alături de noi, în acest greu din punct de vedere financiar,   vin colegii de la Consiliul Judeţean. După discuţiile avute împreună cu antrenorul echipei, prof.  Dan Matei, am concluzionat că vom găsi soluţia financiară pentru a pune ladipoziţia clubului Gloria Bistriţaun buget de promovare în eşalonul 2. Vreau să văd că Gloria Bistriţa face performanţă, vreau să-i văd pe bistriţeni că se reîntorc cu drag la stadion, cu mândrie în suflet, vreau să văd copiii Bistriţei că fac performanţă, motivaţi fiind de succesul şi strălucirea Gloriei Bistriţa”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

Cristian Niculae a adăugat că va face toate demersurile ca, în cel mai scurt timp, clubul să fie preluat de municipalitate, „să fie clubul bistriţenilor”, după modelul echipei de handbal de la ConsiliulJudeţean. „Trebuie să salvăm onoarea sportului bistriţean şi am încredere căîn scurt timp vor veni alături de noi şi investitorii privaţi din Bistriţa care vor pune umărul la reconstrucţia acestei echipe”, a spus viceprimarul Niculae. 

Potrivit acestuia, în 2020, administraţia municipală ar urma săaloce 1 milion lei pentru susţinerea echipei de fotbal. 

„Este o zi cu soare nu doar pentru Bistriţa, ci şi pentru sportul bistriţean care de multă vreme aşteaptă această zi istorică, pe deoparte, Consiliul Judeţean, care are un istoric foarte bun în ceea ce priveşte  iniţiativa în devoltarea sportului,prin crearea echipei de handbal feminin Gloria 2018 BN, vine la cea mai sensibilă coardă a bistriţenilor, şi anume la resuscitatea unei echipe de suflet, echipa de fotbal Gloria Bistriţa. Avem precedentul ca în 3 ani o echipă de handbal să promoveze în prima ligă, să ajungăpe locul 3 şi să joace în cupele europene şi sperăm ca prin acest parteneriat cu Primăria Bistriţa care începe astăzi vom ajunge ca şi echipa de fotbal Gloria Bistriţa să ajungă în Liga a II-a”, a declarat Bogdan Ivan.

Acesta a anunţat că potrivit Legii 115/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, aprobată în 11 iulie, Consiliul Judeţean şi Primăria Bistriţa pot finanţa entităţi sportive private. Luni, în şedinţa de plen a CJ BN, va fi supus dezbaterii un proiect de hotărâre, la iniţiativa preşedintelui Radu Moldovan, privind alocarea sumei de 900.000 lei pentru finanţarea echipeide fotbal Gloria Bistriţa. „Sunt fapte concrete care vin în paralel cu dezvoltarea echipei de handbal. E foarte important ca pe acelaşi principiu prin care se dezvoltăo nouă generaţie de juniori, cu 315 fetiţe în 14 puncte din judeţ, în centre de pregătire, în timp ne propunem ca sportul rege, fotbalul, să  fie cîât mai accesibil  pentru cât mai mulţi tineri şi copii, prin înfiinţarea de centre”, a punctat Bogdan Ivan.

         „În urmă cu doi ani, când s-au pus bazele acestui club – pentru că Gloria a dat faliment – am vrut să păstrăm această denumire a Gloriei pentru că este un club fanion pentru judeţ şi poate chiar cunoscut în ţară şi în unele momente şi afară,momente de care m-am bucurat ca jucător. După un periplu de 7 ani prin alte părţi, la sugestia colegului Adi Linca – căruia îi mulţumesc – am ajuns la dl. preşedinte Radu Moldovan, căriua îi mulţumesc încăo dată, pentru că datorită lui există acest club, în pondere de 99%. Ajungând la dl. preşedinte,  am avut plăcuta supriză ca înaintea mea să meargă domnul Horoba. Toţi cei care am lucrat aici, dar am fost plecaţ, ne-am întors şi am încercat să punem bazele Gloriei. De la început ne-am dorit performanţă, dar e mai bine să ajungiprin paşimărunţi şi siguri. Am avut tot sprijinul d-lui Radu Moldova, alături de noi a venit şi domnul viceprimar. Acest lucru ne obligă pentru avem finanţare, alte condiţii. Până acum ne-am descurtcat, nu suntem datori nimănui. Suntem o mână de oameni, sper că vom deveni un grup mai numeros care să meargă spre performanţă”, a declarat antrenorul Dan Matei.

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5