Primăria Năsăud s-a înscris în Campania de colectare a bateriilor și acumulatorilor uzați „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” !

Administrația locală năsăudeană s-a înscris în Campania de colectare a bateriilor și a acumulatorilor uzați cu titlul: „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”! derulată de către Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).
În cadrul acestei campanii s-au stabilit 3 puncte de colectare a bateriilor uzate, astfel: sediul Primăriei orașului Năsăud, sediul Clubului Copiilor din localitate și Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” unde funcționează Centrul de Voluntariat.
Cei care doresc să protejeze mediul și să participe activ la colectarea acestor baterii o pot face în cadrul punctelor de colectare mai sus menționate.

* * *
Românii aruncă la gunoi, anual, peste 50 milioane de baterii și acumulatori uzați, reprezentând aproximativ 1150 tone deșeuri cu conținut mare de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu și care, potrivit normelor europene, ar trebui colectate și reciclate în mod responsabil. Începând cu data de 1 ianuarie 2016, ținta de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili este de 45% din cantitatea de astfel de produse puse pe piață.
Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizație colectivă a producătorilor de baterii și acumulatori care consacră în România principiul răspunderii extinse a producătorului, promovând activ conceptele de colectare selectivă, reciclare și economia circulară (sursa snrg.org).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5