Primarii din judeţ, instruiţi pentru alegerile europarlamentare

Ieri, a fost organizată la Centrul Municipal de Cultură „George Coşbuc”, o şedinţă de instruire a primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009.

Cu această ocazie au fost prezentate actele normative care reglementează alegerile europarlamentare. Un accent deosebit a fost pus pe delimitarea secţiilor de votare, listele electorale permanente, dotarea secţiilor de votare, propunerile de persoane în vederea desemnării prin tragere la sorţi în funcţia de preşedinte sau locţiitor al acestuia la secţiile de votare, stabilirea locurilor pentru afişajul electoral, precum şi pe comunicarea prefect - primari-secţii de votare-birou electoral judeţean.

Materialele prezentate în şedinţă împreună cu actele normative referitoare la alegeri au fost inscripţionate pe CD-uri şi au fost predate primarilor unităţilor administrative-teritoriale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5