Primăriile şi şcolile şi-au desemnat responsabilii cu siguranţa în şcoli! Stop bullyingului în şcolile bistriţene!

Subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea a coordonat ședința Grupului mixt de lucru pentru creşterea siguranţei elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

„Au fost discutate aspectele ce ţin de cunoaşterea de către primari şi directorii de şcoli a responsabilităţilor şi a atribuțiilor ce le revin privind siguranța în unitățile de învățământ. De asemenea, a fost făcută o listă cu persoanele desemnate din cadrul primăriilor şi a şcolilor ca responsabili cu siguranţa în şcoli și s-au luat în vedere măsurile concrete privind creşterea siguranţei în unitățile de învățământ atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice. O temă importantă dezbătută astăzi a fost cea referitoare la fenomenul de bullying”, se aratăîn informarea Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

 Astfel, a fost prezentat proiectul partenerial STOP bullyingului în şcolile bistriţene, proiect inițiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin scms. de poliție Mihaela Schreiner (IPJ), împreună cu Instituţia Prefectului Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar î Județean și Asociația Tăşulesa Social,în calitate de parteneri.

Au fost punctate aspectele legislative pe care acest proiect le implică, precum şi o serie de activităţi specifice care pot fi întreprinse în şcoli pentru a rezolva problemele cauzate de fenomenul de bullying în rândul elevilor. Pentru a putea fi la zi cu activităţile derulate în cadrul acestui proiect, s-a creat şi o pagină de Facebook, pe care o puteţi urmări aici: https://www.facebook.com/STOP-bullyingului-in-scolile-bist…/

De asemenea, comisarul şef de poliție Napău Cristian, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog BN, a realizat o prezentare a unei oferte educaționale pentru anul școlar 2018-2019 în domeniul prevenției consumului de droguri.

Grupul mixt de lucru se întâlneşte periodic cu reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar şi ai primăriilor din diferite zone ale judeţului, pentru a discuta cele mai importante problematici care apar în acest sector de interes, dar şi pentru a găsi soluţii practice şi eficiente.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5