Primarul comunei Ciceu Giurgeşti, Constantin Rusu, a trecut la veşnicie

"Nici nu știu cum sa ma raportez la vestea plecării dintre noi a încă unui prieten, coleg, unul dintre cei mai respectați primari din județul nostru. Discret, departe de noi toți, profesorul Rusu Constantin, primarul din Giurgesti a murit în aceasta după masa, după o suferință grea. Personal, regret enorm dispariția sa, a fostul omul care întotdeauna m-a susținut și pe care l-am apreciat mereu pentru staruinta cu care, chiar la vârsta inaintata, se zbătea pentru comunitatea lui. Nea Costică, asa cum îl știam noi, întregește din păcate, galeria bunilor colegi primari care au plecat din rândurile noastre. Dumnezeu sa te odihnească în pace domnule profesor, și sa mângâie îndoliate familie și comunitate", scrie pe facebook parlamentarul Daniel Suciu.

Primarul din Ciceu Giurgeşti, Constantin Rusu (PSD), era la al treilea mandat de primar, la cei 79 de ani, fiind cel mai în vârstă primar din ţară, şi, în acelaşi timp, cu o mare experienţă de viaţă.

"Sunt la primărie din 2004. Am ales să particip la un nou mandat pentru a nu lăsa proiectele începute nefinalizate. Ştiam că vor ieşi ai noştri la judeţ, dar şi la nivel de ţară. De acum numa dacă nu avem proiecte nu vom fi susţinuţi. Profesionalismul, nativ sau dobândit, nu are vârstă”, declara primarul.

Constantin Rusu a ocupat începând cu anul 1955 funcţia de director la diferite instituţii de învaţământ din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud - Curtiuşul Dejului (1955-1956), Dumbrăveni (1959-1970) şi Ciceu-Giurgeşti (1970-1997), iar după pensionare a devenit primar.

Născut în 1935, Constantin Rusu a absolvit Şcoala Pedagogică Cluj-Napoca, Şcoala de Specialişti Inferiori de Aviaţie Bucureşti, Şcoala de Ofiţeri de Aviaţie Mediaş şi Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii ,,Babeş-Bolyai”. În 14 iunie 1968, Ministerul Învaţământului i-a acordat titlul de ,,Profesor fruntaş”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5