Primarul Creţu trebuie să îşi dea demisia!

Deputatul PMP Ionuţ Simionca cere demisia primarului Municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, după ce Curtea de Conturi Bistriţa a verificat activitatea administraţiei locale pe anul 2016. “Raportul Curţii de Conturi arată că Primăria Bistriţa a fost prejudiciată anul trecut cu 32 de milioane de lei. Dacă acest lucru este adevărat, primarul Municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, trebuie să îşi dea imediat demisia, iar sumele cheltuite ilegal sau neîncasate trebuie să fie recuperate, în cel mai scurt timp, de la cei vinovaţi. Nu poţi să rămâi în funcţie după ce Curtea de Conturi a constatat o gaură de 7 milioane de Euro la buget”, a declarat parlamentarul PMP.
“Bistriţenii sunt oameni cumpătaţi şi îşi plătesc cu conştiinciozitate taxele şi impozitele datorate primăriei, ori nimeni nu are voie să îşi bată joc de banii astfel adunaţi la bugetul local. Ştiam toţi că primarul Creţu este un prost administrator al oraşului, dar nu ne închipuiam că încălcarea legii e cuvântul de ordine în primărie, şi nici că administraţia locală din Bistriţa aruncă pe geam ilegal 10 mii de lei pe zi”, a mai adăugat Ionuţ Simionca.
Conform raportului Curţii de Conturi Bistriţa, în 2016 bugetul Primăriei Municipiului Bistriţa a fost prejudiciat cu suma de 32.433.338 de lei prin plăţi ilegale făcute de primărie şi prin neîncasarea unor sume datorate administraţiei publice locale. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit, de exemplu, că Primăria Bistriţa ar fi plătit nelegal peste 100 de mii de Euro pentru o serie de lucrări care nu au fost executate la pârtia de schi. Primăria Bistriţa este acuzată şi de decontarea nelegală a cheltuielii navetei cadrelor didactice, de calcularea eronată a unor taxe şi scutiri de la plata taxei pe teren, de plata unor servicii de publicitate mai mari decât preţul pieţei, dar şi că nu ar fi acţionat împotriva lichidatorilor judiciari care nu au achitat creanţele după deschiderea procedurii falimentului pentru firme care înregistrau debite faţă de primărie.

Biroul parlamentar al deputatului Ionuț Simionca

Comentarii

17/10/17 10:37
vizitator

Nimeni nu e mai presus de lege. Este ingrijoratoare amploarea cazurilor de corupție și abuzuri ce se descoperă în fiecare zi, și, mai ales, faptul că cei care sunt cercetați, învinuiți, trimiși în judecată și condamnați, în foarte multe cazuri sunt persoane din rândul celor aleși prin votul cetățenilor (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, consilieri de toate felurile, deputați, senatori, etc. Daca la Primaria Bistrita, Curtea de Conturi a constatat o gaură de 7 milioane de Euro la buget, trebuia sa sesizeze Parchetul sau DNA. Pana la demisia primarului Cretu, mai importanta este recuperarea prejudiciului.

17/10/17 10:44
Cititor

Da mai si puneti-l pe Simionca... , ptr ca vrea musai sa fie primar, dar acuma pe loc, nu la urmatoarele alegeri...
Astia din "opozitie" ar vrea ca in fiecare an sa fie cate o alegere anticipata , ca sa poata ajunge toti primari pe rand... unul cate unul. Probabil i-au molipsit salariile "nesimtzite" pe care acestia le iau in calitatea respectiva.

19/10/17 11:34
Cititor

Domnul " vizitator " asa o fi. Daca stiti dvs exact ce si cum, de ce nu faceti dvs o sesizare catre DNA ? ( Sau vreti sa scoateti cucuruzii fierti , din oala aflata in clocot...cu degetele altora ?! )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5