Ionuţ Simionca (PMP) pe tema Aquaparc: Trebuie să fim responsabili, ca administraţie locală nu pot să-şi bată joc de banii noştri

Liderul PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, reclamă costurile foarte mari anunţate de municipalitate pentru dezvoltarea Aquaparcului din Complexul Wonderland, în comparaţie cu alte locaţii de agrement de la nivel naţional..
„Aş vrea să comparăm această investiţie cu Wellness Termal Nymphaea, în valoare de 15 milioane euro, din Oradea, care este singurul de acest gen din România şi cel mai modern. Din cele 15 milioane de euro, 38% au fost fonduri europene. Acest proiect are o suprafaţă de luciu de apă, adică piscine, de 5.000 mp, şi are suprafaţă construită de 4.500 mp. Costul de construcţie per metru pătrat a fost de 1500 euro, din care 38% fonduri europene. Din ce am citit în presă am văzut că va fi un total de 3.700 mp de luciu de apă şi construcţii, la suma care se vehiculează la 7,8 milioane euro (TVA inclus), se pare că va fi un cost de 2107 euro /mp, Din start se vede că la noi, la Bistriţa, costul este mai mare cu 600 de euro/mp. Nu avem finanţare europeană, nici măcar 5%. Primarul a venit şi a spus că o să fie finanţat prin PNDR, care e o minciună”, a declarat deputatul Simionca.
Parlamentarul PMP B-N a precizat că, în condiţiile în care preţul unui bilet va fi de 50 lei, aşa cum a fost scris în documentaţie, bistriţenii nu vor finanţa acest proiect. „Noi îl plătim, noi îl întreţinem şi noi, ca bistriţeni, mai trebuie să dăm şi 50 de lei la intrare”, a spus Ionuţ Simionca.
Liderul PMP i-a interpelat pe consilierii locali dacă îşi asumă acest proiect şi dacă vor plăti ei datoriile în locul cetăţenilor. „Nu putem să lăsăm oamenii aceştia să decidă cum vor. De ce nu se face o întrevedere cu cetăţenii, o dezbatere publică? Anul trecut, în campanie, toţi candidaţii la primărie, dintre care unii sunt consilieri, inclusiv primarul Creţu, au spus că pe proiecte măreţe o să avem o dezbatere publică. Oare noi nu contăm? Oare poate cineva să ne îndatoreze pe 20-30 ani pe nişte idei care nu aduc niciun beneficiu”, a adăugat deputatul bistriţean.
Acesta a anunţat că a depus o cerere la Primăria municipiului Bistriţa în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin care a solicitat o serie de documente cu privire la această investiţie. „Primăria Bistriţa trebuie să pună la dispoziţie în 10 zile aceste informaţii, după care o să stau la masă cu nişte specialişti, nişte oameni care ştiu ce se întâmplă, care ştiu costurile de construcţii şi o să vin cu un plan, ce trebuie făcut, dacă e fiabil acest proiect, dacă noi ca bistriţeni vrem să facem acest proiect. (...) Eu unul nu vreau ca nimeni să se împrumute din banii mei. Trebuie să fim responsabili, ca administraţie locală nu pot să-şi bată joc de banii noştri”, a mai declarat deputatul Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5