Primarul Horea Petruţ: Copiii din Domneşti, în grădiniţă nouă! Lucrări ample la reţeaua de apă, asfalt spre Jeica, capelă pentru Bârla şi Sântioana!

         Administraţia locală din comuna Mărişelu profită de aceste zile de vară pentru continuarea lucrărilor de investiţii, pe mai multe fronturi. Potrivit primarului Horea Petruț, cele mai ample lucrări sunt la rețeaua de apă. Este vorba despre investiția cuprinsă în cadrul Master Planului de apă și canalizare, Contractul de Lucrări 5:  Extindere alimentare cu apă în comunele Şieu-Măgheruş, Budacu de Jos, Mărişelu, Şieu Odorhei și Şieu.

„La Bârla şi Sântioana, au fost realizate aducţiunea şi racordurile, acum se lucrează la Măgurele, Domneşti, Mărişelu. Sunt deschise şantiere pe mai multe fronturi”, ne-a explicat edilul comunei Mărişelu.

Pentru comuna Mărișelu, acest proiect însumează o conductă de aducțiune cu o lungime de 10.6 km, 15 bucăți cămine de vane și o stație de pompare nouă. Practic, se vor efectua lucrări în satele Mărișelu (conducte de distribuție de 3.87 km; 149 de branșamente, 6 cămine de vane și 5 hidranți supraterani), Măgurele (conducte de distribuție 3.5 km, 103 branșamente, 10 cămine de vane, 4 hidranți supraterani și o gospodărie de apă - stație de clorinare + rezervor de înmagazinare a apei), Domnești (conducte de distribuție- 9.1 km, 281 branșamente, 21  cămine de vane, 7 hidranți supraterani), Bârla (conducte de distribuție- 6.32 km, 126 branșamente, 17 cămine de vane, 3 hidranți supraterani) şi Sântiona (conducte de distribuție -3.56 km, 160 branșamente, 7 cămine de vane, 2 hidranți supraterani).

         De asemenea, se lucrează la proiectul de canalizare, investiţie finanţată în etapa a doua a Planului Naţional de Dezvoltare Locală, care se va încheia în acest an, dar şi la drumurile agricole, unde se fac ultimele retuşuri, marcaje, amplasarea de indicatoare rutiere.

         Pe Drumul Comunal 15, Măgurele-Jeica, la jumătatea lunii august urmează să fie turnat primul strat de asfalt, potrivit estimărilor constructorului.

         „În toamnă, copiii din Domenşti vor intra într-o grădiniţă nouă, cu două săli de grupă. Pe lângă o clădire frumoasă, luminoasă, dotată corespunzător, aici se vor putea bucura de un loc de joacă. Ne-am gândi atât la copilaşi, dar şi la cadrele didactice, la părinţi. E un proiect cu finanţare europeană, prin Ministerul Educaţiei, însă şi cu o cofinanţare consistentă de la bugetul local”, ne-a explicat primarul Horea Petruţ.

         Pentru reabilitarea căminului cultural din Domneşti şi construirea unei capele funerare pentru Bârla şi Sântioana, procedura de achiziţii publice se apropie de final, urmând semnarea contractelor şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Aşteptăm un semnal pozitiv şi pentru Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, unde am depus proiect de modernizare a străzilor din localitate, cu o lungime totală de 8 km. Valoarea acestei investiţii, cu TVA este de aproximativ 11,6 milioane lei. De asemenea, tot pentru acest program, avem pregătit studiul de fezabilitate pentru extindere apă şi apă uzată la Jeica”, ne-a menţionat primarul comunei Mărişelu.

În aceste vremuri de secetă, autorităţile au sprijinit populaţia în decolmatarea fântânilor, pentru a avea cu ce hrăni animalele. De asemenea, se intervine cu utilajele în zonele de risc.

Anul acesta, nu vor fi marcate Zilele Comunei, banii fiind direcţionaţi spre ajutorarea persoanelor afectate de incendiu de la Sântioana, la Jeica urmând să se desfăşoare a sărbătoare a comunităţii maghiare.

„Suntem alături de şcoală, de cei mai buni elevi, astfel că vom susţine financiar o excursie-premiu, de trei zile, pentru cei mai buni 10 elevi ai şcolii noastre”, a mai spus edilul Horea Petruţ.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5