Lucrări majore la reţeaua de apă a comunei Mărişelu! Cămin cultural, grădiniţă şi dispensar uman, la Domneşti!

Proiectele de investiții continuă în comuna Mărișelu, cu finanțare europeană, guvernamentală sau de la bugetul local. Potrivit primarului Horea Petruț, cele mai ample lucrări sunt la rețeaua de apă. Este vorba despre investiția cuprinsă în cadrul Master Planului de apă și canalizare, Contractul de Lucrări 5:  Extindere alimentare cu apă în comunele Şieu-Măgheruş, Budacu de Jos, Mărişelu, Şieu Odorhei și Şieu.

Pentru comuna Mărișelu, acest proiect însumează o conductă de aducțiune cu o lungime de 10.6 km, 15 bucăți cămine de vane și o stație de pompare nouă. Practic, se vor efectua lucrări în satele Mărișelu (conducte de distribuție de 3.87 km; 149 de branșamente, 6 cămine de vane și 5 hidranți supraterani), Măgurele (conducte de distribuție 3.5 km, 103 branșamente, 10 cămine de vane, 4 hidranți supraterani și o gospodărie de apă - stație de clorinare + rezervor de înmagazinare a apei), Domnești (conducte de distribuție- 9.1 km, 281 branșamente, 21  cămine de vane, 7 hidranți supraterani), Bârla (conducte de distribuție- 6.32 km, 126 branșamente, 17 cămine de vane, 3 hidranți supraterani) ;i Sântiona (conducte de distribuție -3.56 km, 160 branșamente, 7 cămine de vane, 2 hidranți supraterani).

         „Am parcurs paşii pentru lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Domneşti şi construirea unei capele funerare care să deservească localităţile Bârla şi Sântioana. Lucrăm la Grădiniţa din Domneşti pe care sperăm să o inaugurăm în luna septembrie, la debutul noului an şcolar. De asemenea, finalizăm lucrările la modernizarea drumurilor agricole şi ne pregătim de demararea unor noi investiţii pentru dezvoltarea comunităţii”, ne-a declarat edilul comunei Mărişelu, Horea Petruţ.

         La Compania Naţională de Investiţii, e în procedură de achiziţie contractul de proiectare şi execuţie a dispensarului uman de la Domneşti. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe Componenta  Fondul local, Primăria Mărişelu a depus un proiect pentru achiziţionarea unui microbuz electric şi staţii de încărcare,  care să deservească întreaga comunitate. Autorităţile locale aşteaptă semnarea contractelor de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. „Noi am depus un proiect de modernizare a străzilor din localitate, cu o lungime totală de 8 km. Valoarea acestei investiţii, cu TVA este de aproximativ 11,6 milioane lei. Străzile sunt situate în intravilanul localităţilor Domneşti, Bârla, Sântioana, Neţeni şi Jeica”, ne-a precizat primarul Horea Petruţ.

          Pentru amenajarea Văii Sântioana – care are deja un studiu de fezabilitate – se caută o sursă de finanţare, dat fiind faptul că investiţia este estimată la 1,7 milioane euro. Un alt proiect major pentru comunitate este lucrarea de cadastru general, pe care o derulează ANCPI.

         „Cu utilajele din dotare, avem lucrări edilitare, pentru toaletarea spaţiilor verzi, a parcurilor, a acostamentelor. Ne gândim şi la siguranţa locuitorilor comunei, astfel că am semnat un contract pentru achiziţionarea şi montarea a 40 de camere video, un proiect susţinut de la bugetul local”, ne-a spus edilul comunei.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5