Primarul Horea Petruț: Dispensarul medical și căminul cultural de la Domnești, pe ultima sută de metri! Lucrăm la asfaltarea străzilor, drumul comunal Măgurele-Jeica, la dotarea școlilor prin PNRR!

Proiectele de investiții din comuna Mărișelu continuă într-un ritm susținut, multe dintre acestea fiind pe ultima sută de metri. Sunt proiecte derulate atât de de autoritățile locale, cât și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și vizează infrastructura de apă și canalizare, infrastructura rutieră, educația, sănătatea, cultura.

“Construirea dispensarului medical este aproape finalizată, a rămas amenajarea curții și dotările cabinetelor. Este un proiect realizat prin Compania Națională de Investiții. Aici vor fi cabinete pentru medici, farmacie. De asemenea, a fost finalizat și Căminul Cultural de la Domnești, o investiție susținută din bugetul local. Sunt în derulare procedurile administrative de recepție. Dacă ne referim la construcții, după ce am recepționat  capela mortuară de la Sântioana, care va deservi și satul Bârla, în lucru avem capela de la Mărișelu, care va deservi și satul Măgurele”, ne-a declarat primarul Horea Petruț.

         Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unitățile de învățământ din comună sunt dotate cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, dar și echipamente sportive, primele componente ajungând deja la Mărișelu. De asemenea, prin PNRR, este în derulare și un proiect privind achiziția unui microbuz electric și amplasarea a două stații stații de încărcare, în parteneriat cu cu comuna Budacu de Jos.

         La Mărișelu sunt în lucru rețelele de apă, prin Master Planul derulat de Consiliul Județean, un proiect finanțat prin PNDL, care va fi recepționat în perioada imediat următoare.

Cu finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, este un proiect de amploare în infrastructura rutieră, în valoare de 14 milioane de lei, 10 milioane de la Guvernul României și 4 milioane de la  bugetul local, care prevede asfaltarea a 10 kilometri de drumuri de interes local.  A fost dat deja ordinul de începere a lucrărilor, iar prin acest proiect se vor asfalta un număr de 27 de străzi cu o lungime totală de 8,3 km din satele Domnești, Bârla, Sântioana, Jeica și Nețeni.

Cu finanțare guvernamentală este și reabilitarea drumului comunal Măgurele-Jeica unde se lucrează la șanțuri, rigole, iar pe drumurile județene, avansează execuția pe DJ 154 D, Domnești  - Nețeni - Albeștii Bistriței, un drum care va face legătura între comuna Mărișelu și comuna Galații Bistriței.

În perioada următoare, ar putea începe și lucrările de modernizare a  DJ 154, de la Sărățel la Monor, Mărișelu având trei sate traversate de acest drum județean, și anume Domnești, Măgurele și Bârla, care vor beneficia nu doar de un drum bun, ci și de  șanțuri dalate, trotuare, piste de biciclete și tot ceea ce este prevăzut în proiect.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5